Lazer epilasyon teknolojisi, kadın-erkek milyonlarca kişinin ortak sorunu haline gelen istenmeyen kıllara kalıcı çözüm getiriyor. Ancak, etkili sonuç almada cihaz seçimi büyük önem taşıyor. Uzmanlar, lazer epilasyon cihazını kıl ve cilt tipine göre belirlemenin en doğru yöntem olduğunu belirtiyor.
Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, lazer epilasyon teknolojisinin birkaç farklı dalga boyu ile uygulandığını ve isimlendirildiğini belirterek, bunların; Alexandrite lazer, Diode lazer, Nd-yag lazer ve IPL lazer olduğunu ifade etti.
Hangi lazer tipi daha etkili?
Teknoloji bulunduğundan beri hangi lazer tipinin daha iyi olduğuna dair tartışmaların devam ettiğini vurgulayan Geylani, “Bu konu ile ilgili cevap vermek çok kolay değildir. Her sistemin zayıf bir yanı ve üstün olduğu bir taraf bulunmakla birlikte genel olarak birbirlerine yakın etkinlik göstermektedirler. Ayrıca, herhangi birine çok iyi gelen bir sistem bir başkası için hayal kırıklığı yaratabilmektedir” dedi.
Geylani, hakim olan görüşün, hangi sistem kullanılırsa kullanılsın “Long Pulse” denilen özelliğe sahip olan Alexandrite, Diode ve Nd-yag cihazlarının belirgin üstünlüğü şeklinde olduğunu ifade etti.
Diode lazerin geleceğin lazer epilasyon sistemi olarak kabul gördüğünü anlatan Geylani, “Ancak ağrılı olması ve yeterince soğutma olmayan modellerde kolay yanık yapabilmesi dezavantajıdır. Ancak yeni geliştirilen buz lazer gibi sistemlerde bu dezavantajlar ortadan kalkmıştır. Özellikle yüz bölgesi ve kollarda, erkek sırtı gibi kılların daha derinde yerleşim gösterdiği yerlerde etkisi mükemmeldir” diye konuştu.
Nd Yag lazerin ise; zencilere bile lazer epilasyon imkanı sağlaması nedeniyle özellikle koyu tenlilerin güvenle tercih edebileceği bir sistem olduğunun altını çizen Dr. Gizem Toktaş Geylani, etkinliği diğer sistemlere göre daha düşük olmakla birlikte, güvenliği ön planda tutan esmer kişiler için alternatifsiz bir sistem olduğunu vurguladı.
Alexandrite lazer kendini ispatlamış bir sistem
Alexandrite lazerin güvenle tercih edilebilecek, kendini ispatlamış bir sistem olduğuna işaret eden Geylani, “Hasta uyumu ve konforu mükemmeldir. Buğday ve daha koyu tenlerde etkisi daha az olabilir. Ancak yeni sistem soğutma olan lazerlerde yanık yapmadan daha etkili dozlara çıkılabilir” ifadelerini kullandı.
Dr. Gizem Toktaş Geylani, lazer epilasyonda çok açık renkler haricindeki diğer kılların uygun lazer seçildikten sonra iyi sonuç vereceğine dikkat çekerek, şöyle devam etti:
“Burada önemli olan kıl kökündeki pigmentlerdir. Bu yüzden siyah veya kahverengi tüyler tedaviye en iyi yanıt veren gruptur. Beyaz ve gri tüyler tedaviye yanıt vermez. En doğrusu; kıl ve cilt tipine göre cihaz seçimini yapmak ve gerektiğinde değişiklik yapabilmektir.”