Merkez Valiliğine atanan Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (Adana ESOB) ziyaret ederek, Birlik Başkanı Nihat Sözütek ve Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ile Esnaf Odası Başkanları ile vedalaştı.
ESOB’a gelen Vali Büyük’ü, Birlik Başkanı ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek kapıda karşıladı.
Vali Büyük, buradan Başkan Sözütek’in makamına geçerek bekleyen Yönetim Kurulu Üyeleri, Adana Berberler Esnaf Odası Başkanı İlhami Uygunsözlü, Türkiye Terziler Federasyonu ve Adana Terziler Odası Başkanı Sinan Turhan, TETESFED Başkan Vekili ve Adana ETESO Başkanı İsmail Abike, Birlik Denetim Kurulu Üyeleri, Adana Kaportacılar Esnaf Odası Başkanı Nuri Zengin, Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, Birlik Disiplin Kurulu Üyeleri, Adana Kuyumcular Esnaf Odası Başkanı Oğuz Başman, Adana Sebze- Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Mesut Yalı ile Adana Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Salih Diptaş, Adana Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Ali Süme, Adana SMTC Odası Başkanı Celal Konuş, Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, Adana Oto Elektrikçiler ve Akücüler Esnaf Odası Başkanı İbrahim Uraslı, Adana Bakırcılar Esnaf Odası Başkanı İbrahim Arıklar, Adana Sütçüler, Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Memduh Özalp, Adana Oto Tamirciler Esnaf Odası ve Seyhan - Yüreğir Sanayi Siteleri Başkanı Muhittin Doğan, Adana Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası Başkanı Kenan Karaca ile tokalaştı.
Vali Büyük, ısrarlar üzerine Başkan Sözütek’in koltuğuna otururken, "Koltuğa oturmak adetim değildi, ama ısrarlarınız üzerine sizi kırmak istemedim. Allah bana büyüklük vermesin. Çünkü, büyüklük Allah’a mahsustur. Nereden geldiğini, nereye gideceğini bilmek gerek" dedi.
Başkan Sözütek de, Vali Büyük’ün ayrılışından büyük üzüntü duyduklarını, bunu esnafları ziyaretinde de açık ve net olarak gördüğünü belirtirken, "Tayin haberinizi duyduğumuz günden beri çok üzgünüz. Bu kadar sevilmek size nasip oldu. Adana’da çok sevildiniz. Devletin valisi, halkın valisi olmanızın da bunda etkisi büyük. Esnaf çocuğu olmanız ayrıcalıktı. Hepimiz çok üzgünüz. Bizim için hiçbir zaman eskimeyeceksiniz. Kalbimizde her zaman yeriniz olacak. Allah işinizi gücünüzü rast getirsin. Yolunuz açık olsun" diye konuştu.
Vali Büyük ise "Esnaflık ayrı bir mutluluktur, yüceliktir, terbiyedir, edeptir. Esnaf terbiyesinden geçmiş insanlar her zaman toplumda itibarlı olurlar, tarafsız olurlar. Çünkü esnaflıkta birinci kural, müşteri daima haklıdır. Onun rengine, şekline, cinsiyetine, ırkına bakmazsınız. ABD’li, İngiliz, Rus farkeder mi ? Bunun yapan kendi insanı arasında ayrım yapar mı? Adana çok önemli bir şehir. Bu şehirde iki sene görev yapmak benim için onur, gururdur. İftihar ettiğim bir yer. Böyle bir gururu yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim merkeze gitmem, Adanalıların ağırına gitmiş. Eski Valimiz, ağabeyim İlhan Atış da aynı olmuştu. Vatandaş bir O’nun gidişine, bir de benim gidişime çok üzülmüşler. Benim göstermediğim hassasiyeti, vatandaşlarımız gösteriyor, sarılıp, ağlıyorlar, hak etmedin diyorlar. İdama gidenler hep suçlu olanlar mı olmuşlar tarihte. Mazlum olarak da idama gidenler olmuştur. Ben insan muamelesi konusunda kimseyi ötekileştirmedim, aşağılamadım. Herkesin işini kolaylaştırmaya çalıştık. Allah niyetimize göre muamele etsin, bir hoş seda bıraktıysak bizim için büyük mutluluktur. Hepinize çok teşekkür ediyorum, sağolun, var olun" dedi.
Daha sonra Başkan Sözütek, Vali Büyük’e, Adana Bakırcılar Esnaf Odası tarafından hazırlanan iki ayrı bakır işleme hediye vererek, yeni görevinde başarılar diledi. Veda ziyareti, Vali Büyük ile yapılan bireysel ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.