Eğitimin yanı sıra sosyal sorumlulukta da öncü olan Erkan Koleji’nin öğrencileri, kermesten elde ettikleri 5 bin TL geliri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı hesabına aktardıktan sonra, vakfı ziyaret etti.
Öğrencilerde sorumluluk bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen kermes, Erkan Koleji’nde velilerin de yoğun katılımıyla gerçekleşti. Öğrenciler, kermeste bir yandan satış yaparken, diğer yandan harçlıklarıyla alışveriş yaparak, Mehmetçiğe destek oldu. Kermes sonunda elde edilen 5 bin TL gelir, Mehmetçik Vakfı hesabına aktarıldı.
Erkan Koleji’ni temsilen 3-A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Beray Güzelce öncülüğünde TSK Mehmetçik Vakfı Adana İl Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyaret sırasında asker kıyafetli öğrenci, İl Temsilcisi Emekli Albay Aykut Eroğlu’na çiçek takdim etti. Öğrenciler, daha sonra, Eroğlu’na askerlikle ilgili merak ettikleri bazı soruları yöneltti. Soruları cevapladıktan sonra öğrencilere vakıfla ilgili bilgiler veren Aykut Eroğlu, Mehmetçik Vakfının, şehit ve gazi olan askerlerin ihtiyaç sahibi ailelerine ekonomik ve sosyal destek sağlamak olduğunu belirtti. Topluma örnek olan davranışları için öğrencilere teşekkür eden Eroğlu, “Bu vakıf, sizlerden gelen desteklerle büyüyor” dedi.
Erkan Koleji’nin minik öğrencileri, ziyaret sonunda, Mehmetçik Vakfı İl Temsilcisi Emekli Albay Aykut Eroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.