Adana Kozan'da sağlıksız şartlarda eski bir binada yalnız başına yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki kadına belediye sahip çıktı.
İlçeye bağlı Çanaklı Mahallesi Güneri Caddesinde kerpiç bir evin bodrum katında sağlıksız bir ortamda yaşam mücadelesi veren 70 yaşındaki Ardı Kaya isimli yaşlı kadını, Belediye Hayır Çarşısı personeli ziyaret etti. Yaşlı kadının oturduğu eve giren görevliler gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Soğuk kış gününde yakacak odunu olmadığı için battaniye ile ısınmaya çalışan yaşlı kadına ilk etapta gıda ve kıyafet yardımı yapıldı.
Konu hakkında bilgi veren Hayır Çarşısından sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Yaşar Şenöz, zor şartlar içerisinde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının temel ihtiyaçlarının Hayır Çarşısı personelleri tarafından tespit edilerek giderildiğini, Belediye Başkanı Musa Öztürk’ün talimatı ile bundan sonra günlük sıcak yemek ve ekmek yardımının başladığını ifade etti.
Bugüne kadar çocukları ve akrabalarından bir destek görmeden çevredeki esnaf ve vatandaşların yarımı ile hayatını sürdürmeye çalıştığını belirten Kaya, aldığı 65 yaş maaşı ile kirasını karşıladığını söyledi. Yaşlı kadın, kendisine yardım eli uzatan belediye ekiplerine teşekkür etti.