Yüreğir’in merkez mahallelerinde numarataj çalışmaları tamamlandı. Numaralandırma işlemlerinin tamamlandığı Yavuzlar Aksantaş TOKİ Konutları’nda levha çalışması yapıldı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, sonradan bağlanan köy ve mahallelerde ise çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi.
Yüreğir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçenin merkez mahallelerinde numarataj çalışmalarını tamamladı. 2009 ve 2011 yıllarında Yüreğir’e bağlanan köylerin mahalleye dönüşmesi ile yeni yerleşim noktalarında başlatılan çalışmalar ise yüzde 80 oranında bitti. Şu anda Camili Mahallesi’nde numaralandırma çalışması yapan ekipler buradaki çalışmaların ardından Yukarıçiçekli, Alihocalı ve Köklüce mahallelerine geçmeyi planlıyor.
Numarataj çalışmalarının bittiği mahallelerde ise levha işlemleri yapan ekipler, son olarak Yavuzlar Mahallesi Aksantaş TOKİ Konutları’nda cadde ve sokakları yeni adres levhalarıyla donattı. Yüreğir’e yeni bağlanan belde ve köylerle birlikte 106 mahalleye ulaştıklarını belirten Başkan Çelikcan, numarataj ve levha çalışmaları ile vatandaşların adrese dayalı işlemlerde aradıkları adreslere daha kolay ulaşacağını, yazışmalarını ve resmi dairelerde yürüttükleri işlerini daha düzgün ve sorunsuz gerçekleştireceğini dile getirdi.
Başkan Çelikcan, “Numarataj çalışmaları ile aynı zamanda ilçeye yeni bağlanan mahallerde ikamet eden vatandaşlarımızın taşınmazları kayıt altına alınacaktır. Hızlı ve doğru hizmet üretilecek. Zaman, emek ve kaynak kaybının önüne geçilecektir. Adrese dayalı tespit ve numaralama ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarla yazışma ve koordinasyonun sağlanması kolaylaşacaktır” şeklinde konuştu.