Erkan Okulları Genel Koordinatörü İzzetin Yüzçelik, Cumhuriyet’in felsefesi, kazanımları ve ülküsünün en makul ve anlaşılır şekilde anlatılmasının, Cumhuriyet’in savunucusu öğretmenlerin görevi olduğunu söyledi.
Erkan Koleji’nde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı faaliyetleri, öğretmenlere yönelik seminerle başladı. Eğitim-öğretim hizmetlerinin daha iyi, daha rasyonel ve beklentiye cevap verecek şekilde organize edilmesi amacıyla gerçekleştirilen seminere, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Erkan Okulları Genel Koordinatörü İzzetin Yüzçelik’in açılış konuşması ile devam etti.
“Cumhuriyet’e sahip çıkmak namus borcumuz”
Yüzçelik, 15 Temmuz’da, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e kast eden bir takım hainlerin, Cumhuriyet meşalesini söndürme gayreti içerisine girdiğini belirterek, “Sevgili kardeşlerim; Cumhuriyet’in en büyük müdafii, Cumhuriyet’in öğretmenidir. Görevimiz, Cumhuriyet felsefesini, kazanımlarını, ülküsünü; gençlerimize, öğrencilerimize, annelerine, babalarına, bu ülkenin güzel vatandaşlarına en makul ve anlaşılır şekilde anlatmaktır. Bizim güzel bir vatanımız var; jeopolitik durumu, coğrafyası fevkalade güzel. Güzel bir bölgenin insanlarıyız. Huzura, güvene ihtiyacımız var. Tüm öğretmenlerimize rica ediyorum; lütfen Cumhuriyet’in felsefesini insanlara anlatın. Sevgili öğretmenler, Cumhuriyet’e sahip çıkmak bizim namus borcumuzdur” dedi.
“Sevgi ve saygı, bu mesleğin anayasasının ilk maddesidir”
Açılış konuşmasının ardından “Mesleki Eğitim ve Uygulamalar” konulu sunum yapan Yüzçelik, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının heyecanla başladığını ifade ederek, şunları söyledi:
“Yeni ders yılı başlıyor. Aramıza yeni katılmış meslektaşlarımız var. Aramızda ustalar var, çıraklar var. Her meslekte usta-çırak ilişkisi önemlidir, fakat eğitimin birinci derecedeki vasfı saygı ve sevgidir. Saygı ve sevgi, bu mesleğin anayasasının birinci maddesidir. Ustaya saygı, çırağa sevgi ve dayanışma, mesleğimizin gereğidir. Bunu asla unutmayalım. Eğer bu meslekte usta olmak istiyorsanız, bu şekilde anılmak istiyorsanız, bu söylediklerimi asla göz ardı etmeyin.”
Hizmet anlayışına heyecan eklemeyen hiç kimsenin başarılı olamayacağının unutulmaması gerektiğinin altını çizen Yüzçelik, “Sabahları işimize aç kalkmalıyız. Öğrenci, öğretmenini ziyadesiyle kabullenmeli, öğretmen ise öğrenciye örnek olmalıdır. Öğretmen, öğrencisini tanımalıdır. Kimdir, nasıl öğrenir, hayalleri nelerdir? Öğrencinizi tanıyın. Öğrencinizi tanımadığınız sürece ona hiçbir faydanız olmaz” ifadelerini kullandı.
“Öğrencilerimizi iyi tanıyalım”
Öğretmenliğin sabır işi olduğuna işaret eden Erkan Okulları Genel Koordinatörü İzzetin Yüzçelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ortaokul ve liseler, derslerin genel kültürünü verir. Burada uzmanlar yetiştirmiyoruz, burada kimyager de yetiştirmiyoruz. Ne olacak? Kimya dersinin kültürünü alacak. Sınıftaki öğrenci ya sayısaldır ya sözeldir. Öğretmen bunu iyi anlamalı. Sözel ise sayısal tarafına destek vermeli. Buraya gelen öğrencinin buradan başarısız çıkması mümkün değil. Onun için öğrencilerimizi iyi tanıyalım ve bilelim. Onun için öğrencilerimizin hayallerini bilelim.”
Genel Koordinatör İzzettin Yüzçelik’in sunumunun ardından, Erkan Eğitim Kurumları’na bağlı her okulun öğretmenleri, okul müdürleri öncülüğünde yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları için çalışmalara devam etti.