Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (BTÜ), 'Kariyer Sohbetleri' kapsamında öğrencilerle buluştu.

Yeşiloba Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapılan etkinliğe başta Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy olmak üzere üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ersoy, Yapımcı-Yönetmen Hasan Yıldız’ı ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Yıldız’ı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik etti.

Çocukluğundan bu yana daktilo tamirciliği dahil pek çok iş yaptığını belirten Hasan Yıldız, kendine güvenin ve hırslı olmanın başarıya giden yolda anahtar olduğunu belirtti. Yıldız, öğrencilere hayata dair tavsiyelerde bulunurken, şu sözlere yer verdi: “Başarılı olmak istiyorsanız daha üniversiteden mezun olmadan kendinize pek çok şey katmalısınız. Eğer özgüveniniz yüksek olursa başaramayacağınız şey yok. Sürekli yükselmeyi hedefleyin ama asla nereden geldiğinizi unutmayın. Hiçbir şeyin sizi değiştirmesine izin vermeyin.” Sabırlı olmanın pek çok kapıyı açtığını vurgulayan Yıldız, “Akıllı insanlar işiyle, akılsız insanlar ise kişiyle uğraşır. Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez.” ifadelerini kullandı. Öğrencilerle keyifli diyaloglar kuran Hasan Yıldız, kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap vererek interaktif bir etkinlik gerçekleştirdi.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Adem Ersoy, günün anısına Hasan Yıldız’a bir plaket takdim etti. Etkinliğe katılan öğrenciler katılım sertifikalarını alarak toplu fotoğraf çektirdi.