Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, Akyuva Mahallesindeki törende mübarek ayda, mübarek günde hayırlı bir işe vesile olmak için burada bulunduklarını belirtti. Ertaş, "Temelini attığımız bu cami bu mahallede yaşayan insanların ibadet yapmalarına büyük imkan sağlayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İlçe Müftüsü Derviş Makas da toplum olarak gelenek ve göreneklerini, dayanışma örneklerini böyle güzide mekanlar olan camilerde pekiştirdiklerini kaydetti. Makas, "Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemlerde cami inşaatlarında herkes bir tuğla taşırken Efendimiz, iki tuğla taşırdı. Allah müminlerimizi mabetsiz bırakmasın" diye konuştu.

Akyuva Kültür Dayanışma ve Cevre Derneği Başkanı Selma Aydın ise caminin yapımında destek veren Sanko Holding ile iş adamları Kasım Önük ve Mustafa Aydar'a teşekkür etti.

Caminin bin 300 metrekare üzerinde 400 metrekare oturum alanlı ve 600 kişi kapasiteli olduğunu belirten Aydın, "Camiyi yaz sezonunda mahalle nüfusunun 30-40 katına çıktığını düşünerek projelendirdik. Camide şadırvanı, imam lojmanı ve iki şerefeli tek minare ile Kuran Kursu olacak. İnşaatı tamamlandığında Yumurtalık bölgesinin en büyük camisi olma özelliğini de taşıyacak"  dedi.

Konuşmaların ardından cami temeli atıldı. Törene Sanko Holding Yumurtalık Terminali şantiye müdürü Celal Özdurak, AK Parti İlçe Başkanı Sami Karnas ile davetliler katıldı.