Yüreğir Belediyesi Spor Kulübü futbol amatörlerde 8 ayrı grupta başarıyla mücadelesini sürdürüyor.
Amatör, U-17, U-16, U-15, U-14, U-13, U-12, U-11 mücadele eden takımlar bütün gruplarda birincilik için iddialı. Yüreğir Belediyesi Futbol Takımı’nda amatörde mücadele eden lisanslı 315 sporcu bulunduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Yeteneği olan gençlerimizin elinden tutup onlara önderlik ediyoruz. En önemlisi gençlerimizi spora yönlendirerek sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
Yüreğir Belediyesi Futbol Takımlarının amatörde 8 ayrı grupta mücadelesini sürdürdüğünü belirten Başkan Çelikcan, “Burada asıl amaç gençlerimizi spora yönlendirmektir. Bunun için Yüreğir’in değişik bölgelerine spor tesisleri yaparak gençlerimizin spor yapmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.
Başkan Çelikcan, Yüreğir Belediye Spor Futbol Takımı’nın başta Adanaspor’un yıllarca kaptanlığını yapan Necip Erdoğan ve deneyimli hocalarla çalışmalarını sürdürdüğünü kaydederek, “Amatör 2. Küme C Grubunda Yüreğir Belediye Spor liderliğini koruyor. Yüreğir Belediyesi olarak gençlerimizin elinden tutup, yeteneği olan gençlerimizin bir yerlere gelmelerine vesile oluyoruz. En önemlisi ise gençlerin spor yapmalarına olanak sağlayarak onların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
YÜREĞİR SPOR TESİSLERİ İLE DONATILIYOR
Şuana kadar ilçede 8 spor tesisini hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Çelikcan, Yüreğir’i spor tesisleri ile donatarak gençleri sokağın olumsuz etkisinden uzak tutmayı hedeflediklerini söyledi. Gençleri spor yapmaya yönlendirmek amacıyla Başkan Çelikcan’ın başlattığı proje kapsamında daha önce PTT Evleri Mahallesi’ne iki, Sarıçam Mahallesi’ne bir ve Levent Mahallesi’ne bir adet olmak üzere 4 adet halı saha yapıldı. Yakın zamanda tamamlanan Doğankent Mahallesi Spor Tesisi ise Yüreğirli sporseverlere hizmet vermeye başladı. Aynı proje kapsamında devam eden Solaklı Mahallesi Spor Tesisi inşaatı ise tamamlandı. Diğer taraftan Çelemli ve Çamlıbel Mahallelerinde başlatılan halı saha ve spor tesisi çalışmaları sürerken, Başkan Çelikcan bütün bunlara ek olarak Akpınar ve Çağırkanlı Mahallelerine de spor tesisi yapacaklarının müjdesini verdi.