Adana Yüreğir Gençlik Merkezi’nin projelerini tanıtmak için düzenlediği Gençlik Merkezi İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.

Yüreğir Gençlik Merkezi Müdür Vekili Eyüp Çelikoğlu, hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, sosyal anlamda gençlerin gelişmelerini sağlamak için ilgi duyulan tüm alanlarda ücretsiz etkinlikler düzenlediklerini ve meslek edindirme kursları açtıkları, ayrıca kurslarda başarılı olanlara sertifika dağıttıklarını söyledi.

'Yüreğirli gençler ne istiyor?' konulu anket yaptıklarını ifade eden Çelikoğlu konuşmasında şunlara yer verdi: “Gençlerin, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerlemeleri için gençlik merkezleri olarak ülke genelinde geleceğimiz olan gençlerin her alanda gelişmelerini sağlamak için onlarında düşüncelerini alarak paydaş kuruluşlarla projeler üretiyoruz. Gençler bazen bizlerden daha iyi kararlar alabiliyor. Onların görüş ve düşüncelerini alarak yol haritamızı belirliyoruz. Bunun yanı sıra, ‎’Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışmasına öğrencilerden yüksek katılım bekliyoruz. Her türlü öneriye açığız. Gençlerin yararına olacağına inandığımız ulusal ve uluslararası projelere yoğun katılım bekliyoruz.”
Çelikoğlu, bu gibi istişare toplantılarının sayısını artıracaklarını, hedeflerinin Yüreğir İlçesi’nde yaşayan tüm gençlere ulaşmak olduğunu kaydetti.

Etkinlik kapsamında Gençlik Merkezi Lideri Atalay Yalınız, gençlerin istek ve önerilerini içeren ve 9 pilot okulda gerçekleştirilen anketin sonuçları hakkında görsel olarak katılımcılara bilgi aktardı. Gençlerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Yalınız, gelecekte ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak gençlerin her alanda bilgi sahibi olmaları konusunda gençlik merkezinin faaliyetlerinin iyi değerlendirmelerini, Adana’nın sorunlarının yanı sıra ülkenin geleceği için oluşturulacak projelere görüş ve düşünceleriyle destek vermelerini istedi.

Konuşmalardan sonra ney eğitmeni Mustafa Akgül, konuklara ney dinletisi sundu.