Yüreğir Ziraat Odası, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine destek amacıyla açılan hesaba 5 bin TL bağışta bulundu.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, devletin içine sızmış, asker görünümlü hainlerin darbe girişiminde bulunarak, ülkenin geleceğine kast ettiği 15 Temmuz 2016 tarihinin, Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Ülke tarihine “kara bir leke” olarak geçen o gecenin, aynı zamanda Çanakkale ruhunun yeniden canlandığı, halkın birlik ve beraberlik içerisinde kazandığı destansı demokrasi zaferi ile de hatırlanacağını ifade eden Doğan, tüm Türkiye’nin, o gece tankların üzerine çıkıp, namluların önüne bedenlerini siper ederek vatan uğruna can veren şehitlere ve ailelerine minnet borcu olduğunu kaydetti. Doğan, “Ülkemizin geleceği için bir an olsun düşünmeden canlarını feda eden şehitlerimizi asla unutmamalı ve unutturmamalıyız. Şehitlerimizin emaneti olan ailelerine de her zaman sahip çıkmalıyız” dedi.
Açıklamasında, şehitlerin geride kalan ailelerine destek amacıyla bir kampanya başlatıldığını da anımsatan Doğan, bu hesaba katkı sağlamanın, herkesin görevi olduğunu belirtti. Doğan, Yüreğir Ziraat Odası olarak, kendilerinin de kampanyaya 5 bin TL bağışta bulunduklarını ifade etti.