Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Hüseyin Sözlü, Yüreğir Cemevi'nde düzenlenen muharrem iftarına katıldı, vatandaşlarla yemek yedi.

Sözlü, Kerbela'da Ehli Beyt'in her türlü ezaya, çileye, eziyete muhatap olduğunu ve bütün Müslümanların bu konuda fikir birliği yaptığını kaydetti.

Yüreğir'deki Cemevi'nin alan darlığından ve yer sıkıntısından haberdar olduğunu ifade eden Sözlü, şunları belirtti:

"Buradaki yer, mekan sıkıntısını biliyorum. İnşallah sizlerin belediye başkanı olarak, hemşehrilerine saygı duyan bir yönetici sıfatının dışında onların inançlarına hürmet eden, aynı Pemgamberin ümmeti olan Müslümanlar olarak birbirini kucaklayan bir tavırla 2015 yılı içinde, arsa, yer, mekan sıkıntısı çekmeyeceğiniz bir alanda sizlerin Cemevi ihtiyacını karşılamaktan büyük şeref duyacağız. Bunu yerine getireceğiz. Memleketimizde insanlar dünden bu yana çok mesafe aldılar. Acı hatıraları unutmayacağız ve ders çıkaracağız.

Bu millet, bu topluluk acı hatıraları yaşamış. Bugün geldiğimiz noktada Alevi kardeşlerimizin Cemevi ihtiyacını karşılama noktasında elbirliği yapmaya hazırız. Nefesimiz yeterse, oranın açılışında büyük bir toplulukla yemek yemeyi, belki bir iftarda buluşmayı Cenab-ı Allah nasip etsin."

Yüreğir Cem Kültür Derneği Başkanı Mümin Uray Dede de Sözlü'nün iftar programlarına katılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.