Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, Türk basınının 15 Temmuz darbe girişimine karşı başarılı bir sınav verdiğini söyledi.
"Basın önemini yine ispat etti"
Yusuf Baş, basından sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda “Demokratik rejimlerin olmazsa olmazı kabul edilen, halkın en önemli bilgi kaynağını teşkil eden, düşünce ve ifade özgürlüğünün vazgeçilmez aracı durumunda bulunan basın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da önemini koruyacaktır. 15 Temmuz darbe girişimi vesilesiyle, menfur teşebbüsün özellikle ilk saatlerinde ve sonrasında ülkemizin, halkımızın umut ve ihtiyaçlarını dikkate alan, böylece demokrasiden yana duruşu ortaya koyan yayınlarla başarılı bir sınav veren Türk basını önemini bir kez daha ispat etmiştir” diye konuştu.
"Diliyorum ki yarınımız daha iyi olur"
Baş, şunları kaydetti:
“Klasik anlamda devlet ile millet arasında bir köprü vazifesi gören; halkın gözü, kulağı ve sesi olarak kabul edilen basın, görülmüştür ki; en zor zamanlarda hayati derecede görev icra edebilmekte, bilgiyi kamusal güce dönüştürmek suretiyle cumhuriyetin, demokrasinin; kutlu devletimizin can simidi olabilmektedir. Dolayısıyla bu vesileyle ifade etmek isterim ki; her gün zehir kusan ayrık otları susturulmalı, yerel basınla birlikte ülke ve milletten yana olan basının güçlenmesi sağlanmalı, içinde bulunduğu sorunların çözümü için çaba gösterilmelidir. Diğer yandan, gerek örtülü sansürden vazgeçilmesi, gerekse ekonomik sorunların çözümü, bunun yanında gazetecilerin sosyal haklarındaki kısıtlamaların ortadan kaldırılması gibi alanlarda siyasi iktidarın atabileceği bir çok adımlar bulunduğu açıktır. Umuyor ve diliyorum ki; yarınımız bugünden daha iyi olur. Bu duygu ve düşünceler 24 Temmuz Basın Bayramı’nın, bütün gazeteciler için gerçek bayram olarak kutlanacağı günlerin yakın olmasını temenni ediyor, bütün basın mensuplarına sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar diliyorum.”