Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, vergisini zamanında ödeyenlere yönelik uygulanmaya başlanan yüzde 5’lik vergi indiriminin, önemli bir haksızlığı ortadan kaldırdığını belirterek, “Bu uygulama, vergisini zamanında ödeyenlerin motivasyonunu yükselteceği gibi, ödemeyip af bekleyenler için de caydırıcı olacaktır” dedi.

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı ve aralarında Gelir İdaresi Grup Müdürleri Recep Yavuz, Ahmet Balıkcı, Kamil Kurt ve Ömer Kılıç’ın da bulunduğu heyet, 28. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nu ziyaret etti. ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Zübeyt Şendur, Mehmet Özel, Şahin Güneşer ve Meclis Üyesi Cemal Akın’ın da bulunduğu ziyarette konuşan ATO Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, vergi dairelerinin haksız rekabeti körükleyen kayıt dışılığın önlenmesi konusundaki çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini söyledi. Adana Ticaret Odası’nın geçmiş yıllarda gündeme getirmiş olduğu, vergisini zamanında ödeyenlere indirim uygulanması konusundaki önerinin geçtiğimiz günlerde kabul edilmesinin önemine de vurgu yapan Şahbaz, “Değişik zamanlarda uygulanan vergi afları, haklı olarak vergisini zamanında ödeyenlerin motivasyonunun düşmesine neden oluyordu. Diğer yandan da, ödemeyenlerde de -Nasıl olsa af gelir- duygusunu oluşturuyordu. Nihayet bu yıl, Odamızın sürekli dile getirdiği vergi indirimi kabul edildi. Buna göre, kurumlar vergisi mükelleflerinden, belirlenen şartları taşıyanların yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5’i, ödenmesi gereken gelir veya kurumlar vergisinden indirilecek. Kabul edilen kanun teklifi, bu yıl 28. kez kutlanan Vergi Haftası’nı daha anlamlı kılmıştır” diye konuştu.

Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Tunalı da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Vergi Haftası’nın, toplumda vergi bilincinin artırılması, vatandaşların vergiye gönüllü uyumunun sağlanması, vergi konusundaki görüş ve önerilerinin alınması ile idare-mükellef ilişkilerinin olumlu şekilde geliştirilmesi amacıyla kutlandığını söyledi.

Adana Ticaret Odası’nın kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Tunalı, “Vergi devletimizin güçlenmesi, bağımsız olmanın, egemen olmanın en önemli unsurudur. Kamu hizmetlerinin, hızlı ve etkin şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri son derece önemlidir. Bu kapsamda Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak hizmet kalitesinin artırılması ve idare mükellef uyumunun sağlanması amacıyla ilimiz sivil toplum kuruluşları ile iletişime büyük önem veriyoruz. Vergisini ödeyenlere uygulanacak olan yüzde 5’lik indirimin de mükelleflerimize her anlamda olumlu yansıyacağına inanıyorum” görüşlerini dile getirdi.

Ziyaretin sonunda Ahmet Tunalı tarafından Mehmet Şahbaz ve diğer ATO yöneticilerine Vergi Haftası’nı simgeleyen rozet takıldı.