Kalabalık gruptan, "İdam" sloganları yükseldi. Aşk intikamı nedeniyle cinayete kurban giden 6 yaşındaki Gizem Akdeniz için yaklaşık 500 kişi, ailenin Tellidere Caddesi'ndeki evinin önünde toplandı. Ellerinde çeşitli pankart ve öfkeli grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda basın açıklaması yapmak üzere Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçti.

Gizem Akdeniz'in annesi kortejin önünde ilerleyen bir otomobille yürüyüşe eşlik etti. Kalabalık gruptan "idam" sesleri yükseldi. Sular mevkiinde kalabalık gruba Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Uğur Mumcu Meydanı'nda konuşma yapan acılı anne Hatice Akdeniz, "O benim ciğerimi yaptı, Rabb'im onu da cayır cayır yaksın inşallah. Ben bir tek bunu istiyorum devletimden. Daha dünyada milyonlarca evladımız var, başka annelerin yürekleri yansın istemiyorum. Hiç tarif edilemez bir acı, Allah kimseye göstermesin" diye konuştu. Fenalaşan acılı anneyi kalabalığın arasından çevredekiler uzaklaştırdı.

Gizem'in amcası Kenan Akdeniz de katil zanlısı Süleyman A.'ya ateş püskürerek, "O bizim kanımız değil. O insanın idam edilmesini istiyoruz. Böyle bir insanı sallandırın ki ibret olsun, belki yarın bir gün sizin de canınız yanabilir. Herkes dikkat etsin" ifadelerini kullandı.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Türkiye insanının özellikle kadın ve çocukları koruyan insanlar olduğunu vurgulayarak, "Bize ne oldu? Niçin böyle vahşi olduk, acımasız olduk?" diye sordu. Her geçen gün yeni bir kadın ve çocuk şiddeti olayıyla güne uyanıldığını belirten Karalar, "Biz böyle değiliz, böyle de olmayacağız. Yetkililere buradan sesleniyoruz.

Her şey eğitim. İnsanları eğitelim. İnsanları daha insancıl olmaları için eğitelim, bu vahşet son bulsun. İnşallah yeni Gizem'ler ölmez, anamızın isteği de bu. Bizim arzumuz ve isteğimiz insanların ölmesini engellemek ama kanunlarımız daha caydırıcı olmalıdır. İnsanlar birkaç tane insan öldürüp 6 sene sonra dışarıda. Daha caydırıcı cezalar gelmelidir. Yetkilileri de buna davet ediyoruz" şeklinde konuştu.