Edinilen bilgiye göre olay, 21 Ağustos günü saat 11.25 sıralarında, merkez Yüreğir ilçesi, Dedekorkut Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir otomobilin ön plakasına "Evleniyoruz", arka plakasına ise "Mutluyuz" yazısı asan 5 kişi, Çukurova Caddesi'nde bulunan Ruşen Çetinkaya'ya ait Çetinkaya Kuyumculuk önüne geldi. Ancak zanlının cama atılan taş çok ses çıkarınca sesten korkan zanlı koşarak kaçtı. Zanlının kolunda ise "Ne mezardan korkarız ne cezaevinden, kaderimiz neyse onu yaşarız" yazıyordu.

Otomobilden inen iki kişiden biri elindeki parke taşını kuyumcunun vitrinine atarak camı kırdı. Bir kişi ise kırılan camdan altınları almak istedi. Ancak camın büyük bir gürültüyle patlamasından korkan ve soyulduğunu fark eden Çetinkaya'nın uzaktan kumanda ile vitrinin kepengini indirmesi üzerine altın alamadan kaçan zanlılar, polisin takibi sonucu olaydan 2 saat sonra yakalandı.

Zanlılar altınları alamazken, ara sokağa park ettikleri otomobil ile kaçmak isterken çıkmaz sokağa döndükleri sırada direğe çarptı. Zanlılar, buna rağmen hızla olay yerinden kaçmaya devam etti. Olayın hemen ardından kuyumcuya gelen polis, çevrede yaptığı araştırmada şahısların Burhan K. (24), Osman E. (18), Mahsun B. (19), S.H. (17) ve Ş.A. (15) olduğunu belirledi.

Polis, isimlerin ortaya çıkmasıyla şahısları hemen takibe başladı. Şahısların Ova Mahallesi'nde olduğu tespit edilerek mahalleye baskın düzenlendi. Yapılan baskında zanlılar kovalamacanın ardından olaydan sadece iki saat sonra yakalandı. Şahıslardan yaşı küçük olanlar çocuk şube müdürlüğüne götürülürken, diğerleri Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği'ne getirildi.

SES ÇIKINCA KORKUP KAÇTILAR

Şahıslar burada hırsızlığı bir gün öncesinden planladıklarını ancak cama taş atınca çok ses çıktığı için korkup kaçtıklarını söyledi.

Ayrıca zanlılardan Osman E.'nin kolundaki "Ne mezardan korkarız ne cezaevinden, kaderimiz neyse onu yaşarız" dövmesi polisi bile şaşırttı. Kolunda bu dövme bulunan şahsın polise "Ağabey tutuklanır mıyım" diye sorup ağladığı öğrenildi. Zanlılar, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken, bu sırada şahıslardan birinin basın mensuplarına "Yandan çekin yakışıklı olsun" dediği görüldü. Mahkemeye sevk olan şahıslardan Osman E. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.