Adıyaman Üniversitesi Müziksel Faaliyetler Topluluğu tarafından Rektörlük Konferans Salonunda 15 Temmuz Şehitleri anısına konser düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konsere Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Pala, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Konserde ilk olarak 15 Temmuz Şehitleri belgeseli izlettirilirken üniversite devlet konservatuarı öğrencileri çeşitli türküler, uzun hava ve Dursun Ali Erzincanlı tarafından yazılan 30 kuş şiiri okundu.
Müziksel Faaliyetler Topluluğu Başkanı Burak Didinbaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminde halkın parası ile alınan silahları halka doğrultanlara milletimizin gereken cevabı verdiğini ifade ederek 15 Temmuz şehitlerini şükran ve minnetle andığını belirtti.
Konser sonunda öğrencilere ve katılımcılara teşekkür eden Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, programının yoğunluğundan dolayı konsere katılamayan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün selam ve tebriklerini ileterek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.
Temir, her ne yaparlarsa yapsınlar, ezanı susturmaya, bayrağı indirmeye ve milletin paralarıyla alınmış silahları millete doğrultanlara izin vermemeleri gerektiğini kaydederek 15 Temmuz Şehitlerini unutmamalarını söyledi.