19 Ekim Muhtarlar Günü, Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Adıyaman Valiliği önünde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan etkinlikler çeşitli ziyaretler ile devam etti. Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdülkadir Geylani Taş ve üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Şaşmaz ve üyeleri ile Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Şevket Alagöz ve üyeleri tarafından çelenkler Atatürk anıtına bırakıldı.
Çelenk bırakmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, derneklerin başkanları birer konuşma gerçekleştirildi.
Muhtar daha sonra Vali Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti. Vali Abdullah Erin tarafından muhtarlar makamda kabul edildiler.
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, “Osmanlı padişahlarından 2. Mahmut tarafından kurulan muhtarlık sistemi 187 yıllık köklü bir geçmişe sahiptir. Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkisinde aracı bir rol oynamaktadır. Diğer yandan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir” dedi.
Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Şaşmaz “ Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, vatanımızın bekası ve milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bütün muhtar arkadaşlarımızın gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Şevket Alagöz ise, Köy ve Mahalle Muhtarının 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlayarak, karşılaştıkları sıkıntıları dile getirdi.
Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette, Vali Abdullah Erin, muhtarların taleplerini dinledi.
Köy ve Mahalle Muhtarlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Abdullah Erin ise, “19 Ekim Muhtarların gününü kutlayarak, muhtarlık demokrasimizin temel taşıdır. Bir mülki idare amiri olarak muhtarlığın Türkiye Cumhuriyeti demokrasisindeki yeri ve öneminin farkında ve bilincindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızla sık sık bir araya gelerek onlarla görüşmesinin altında yatan temel sebep de budur. Muhtarlık müessesini bizler daha da güçlü kılabilirsek, tabandan tavana doğru daha iyi işleyen bir demokrasiye kavuşacağımıza inanıyorum. Muhtarlık toplumumuz için çok önemli bir gelenek olup, aynı zamanda vatandaşımızın devlete açılan ilk kapısıdır. Gerek kent merkezindeki mahallelerimizde gerekse de köylerimizde birlik ve beraberliğin sağlanmasında muhtarlarımızın çok önemli bir rolü vardır. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuz sürece kimse bizim sırtımızı yere getiremez. Kırsal kesime yönelik hizmetlerde köylerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmiyoruz. Kaynak tahsisinde olabildiğince adil, olabildiğince acil ihtiyaçlar ile nüfus yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak kaynakları adil bir şekilde paylaşmanın gayreti içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde yeni bir uygulama başlatarak, grup köy yollarımızın güzergâhında bulunan köylerimizde İl Özel İdaresi tarafından çöp toplama aracını göndererek köylerimizin çöplerini toplayacağız. Daha önceki yıllara oranla KÖYDES Projeleri kapsamında kırsal kesimde hayal bile edilemeyecek çok önemli yatırımların yapıldığını görüyoruz. Muhtarlarımızın ilettiği talepleri de inceleyerek imkânlarımız ölçüsünde bunları çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Bütün muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum” dedi.
Ziyaret sonrası Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, Vali Abdullah Erin’e muhtarlık rozeti takdim etti.