Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen kongrede seçimlere tek listeyle giren Mehmet Sena Yıldırım yeniden başkan seçildi.

Kahta Gıda Tarımcılık ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Pilar, Adıyaman bölgesinde  4 bin yıl öncesinde  badem yetiştirildiğini belirterek bademin bölgenin kültürü olduğunu ve ana yurdunun bu topraklar olduğunu kaydetti. 

Bölgenin bademle kalkınacağını ifade eden Pilar, "Bölgemizde  tütüne kota konulması, akabinde  halkın ırgat olarak başka illere gitmesi  bizleri çok üzüyor. Yapılan araştırma sonucunda bölgeyi kalkındıracak ürünün badem olduğu konusunda karar birliğine varılmıştır. Bölgemizde  çok yakın zamanlarda badem, istihdam sağlayacak ve ırgatlığı bitirecektir" dedi.

Pilar, Adıyaman'da yaklaşık 15 bin hektar alana badem dikildiğini bu alan 50 bin hektara kavuştuğunda Adıyaman'ın ırgat veren değil, ırgat alan il olacağını kaydetti.

Birlik Başkanı Mehmet Sena Yıldırım ise birliğin kurulmasının kendilerine güç ve çalışma azmi verdiğini, bundan sonra Adıyaman'ın badem ile anılacağını dile getirdi.

Irgatlığı bitirecek  ürünün badem olacağının altını çizen Yıldırım, "Birliğimizi  kurarak bir  olduğumuzu  ve güç olduğumuzu  ortaya koyduk. Birkaç yıldan beri  dersimize iyi çalıştık. Hem üreten hem de  eğiten duruma geldik. Üye sayımız hergün çoğalacak ve belkide birkaç yıl sonra badem ithal eden bir kuruluş olacağız" diye konuştu.