Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Belediye Konservatuarına her yaştan yoğun ilgi gösteriliyor.
Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde, Adıyaman kültürünü genç nesillere ulaştırmak amacıyla kurulan Belediye Konservatuarı yeni dönem kayıtlarına başladı. Geçen yıl bine yakın öğrenciye tiyatro, resim, halk oyunları ve çalgı aletlerinin de aralarında bulunduğu çeşitli dalda eğitim verilen konservatuara bu yılda yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.
Adıyaman Belediyesi Konservatuarının yeni eğitim dönemi hakkında bilgi veren yetkililer, “Belediyemiz bünyesinde kurulan konservatuarımızda her dönem ortalama 15 ila 20 arasında dalda eğitim veriliyor. Türk sanat müziği, Türk halk müziği, Türk halk oyunları, resim, tiyatro, çocuk korosunun yanı sıra gitar, bağlama, keman, gitar, piyano gibi enstrüman kurslarının da verildiği konservatuarımıza tüm ilgilileri bekliyoruz. Ücretsiz olan kurslarımız haftada iki gün olacak şekilde düzenlenmiştir” diye konuştu.