Mimar Sinan Parkı içindeki sosyal tesislerde düzenlenen etkinlikte Adıyaman Belediyes tarafından engeliler ve ailelerine yemek verildi.

Yemekte konuşan Adıyaman Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, sağlıklı her insanın bir engelli adayı olduğunu ve insanların buna göre düşünüp davranması gerektiğini söyledi.

Belediye olarak engellilere yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Durmuş, "Bu yemek etkinliğimiz de engellilere yönelik çalışmalarımızdan bir tanesi. İnşallah bu etkinliğimiz engellilerimize moral olmuştur. Engellilerimiz için etkinliklerimiz gelecek dönemlerde de devam edecek" dedi.

 Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Ferit Binzet ise "Rotary engellilerle birlikte Nemrut'un zirvesinde" sloganıyla her yıl engellileri Nemrut Dağı gezisine götürdüklerini ancak bu yıl Soma'da yaşanan maden faciasından dolayı geziyi ileriki bir tarihe ertelemek zorunda kaldıklarını belirtti.

Düzenledikleri etkinliklerle yerli ve yabancı engellileri kaynaştırmak istediklerini vurgulayan Binzet, "Farklı kültürlerden engellileri tanıştırarak yeni dostlukların kurulmasına ortam sağlıyoruz. Adıyaman'ın tarihi ve turistik yerlerini gezilerek kültürel mirasımıza sahip çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.