Adıyaman Belediyesi yetkilileri, belediyeye borcu olan vatandaşlara 6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında ödeme yapmaları için çağrıda bulundu.
Adıyaman Belediyesi yetkilileri, 6736 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında Adıyaman Belediyesine ödeme yükümlülüğü bulunan vatandaşlara çağrıda bulundu. Emlak, ilan, reklam, su ve çevre temizliği vergilerini kapsayan yapılandırma ile ilgili bilgi veren yetkililer, “Vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlayan kanunla yeniden yapılandırılan borçların faizlerinde büyük indirime gidiliyor. Bu kanun vatandaşların ödeme vadesi 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesine ait birikmiş borçlarını yeniden yapılandırmaktadır. Farklı taksit ve vade seçeneklerinin bulunduğu yapılandırma planıyla vergi ve su borcu bulunan vatandaşlar, kendilerine en uygun taksit ve vade seçeneğinden faydalanabiliyor. İki ayda bir ödemenin öngörüldüğü yeniden yapılandırmada 6 taksit 12 ay vade, 9 taksit 18 ay vade, 12 taksit 24 ay vade ve 18 taksit 36 ay vade seçenekleri bulunuyor.
Borçların faizlerinde yüzde 80’e kadar indirime gidilen bu yapılandırmadan tüm borçlu mükelleflerimizin yararlanmasını istiyoruz. Yeniden yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar Adıyaman Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Şefliğine şahsen müracaat etmeleri gerekiyor” şeklinde bilgi verildi.
Şu ana kadar Adıyaman Belediyesine bu kanundan yararlanmak için yapılan başvuru sayısının 4 bin 416’ya ulaştığını da sözlerine ekleyen yetkililer, 31 Ekim tarihine kadar bu sayının 15 bine ulaşmasını beklediklerini dile getirerek, “Vatandaşlarımızın bu kanundan yararlanabilmesi için Adıyaman Belediyesi olarak hem anonslarla, hem bastırdığımız 45 bin adet el broşürüyle, hem de billboardlarla vatandaşlarımızı bilgilendirdik. İnşallah vatandaşlarımız gerekli ilgiyi göstererek bu fırsattan yararlanırlar. Ayrıca, başvuruda bulunan borçlularımız bir takvim yılında ikiden fazla vadeyi ödememeleri, ya da eksik ödemeleri halinde yapılandırılan borçlarına ilişkin kalan taksitlerini ödeme haklarını kaybedecekler” ifadelerini kullandılar.