Belediye Konferans Salonu'ndaki 10. Aşıklar Şöleni'ne Kars'tan Aşık Ilgar Çiftçi, Sivas'tan Aşık Erdem Cam ve Aşık Berham, Ankara'dan Aşık Berham ve Aşık Gülçınar, Kahramanmaraş'tan ise Aşık Devai katıldı. 
Şölende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, milletler arasındaki en etkili savaşın kültürel savaş olduğunu belirterek, bunun da o milletin gelenek ve göreneğinden uzaklaştırılarak yapıldığına dikkat çekti.

Aşıklar sayesinde bu tehlikenin bir nebze de olsa engellendiğini aktaran Özdemir, "Belediyenin görevi sadece fiziki değildir, yol yapmak, su getirmek, park, bahçe yapmak değil. Kültürel hizmetlerin de çok büyük anlamı olduğunu düşünerek aşıklar şöleninin onuncusunu yapıyoruz. Bu bize büyük bir gurur veriyor. Bu arkadaşlar bize çok az bir ücretle geldiler, sırf bu geleneği ve kültürü yaşatmak için" diye konuştu. 

Etkinlikte aşıklar daha sonra aralarında atışma yaptı, "leb (dudak) değmez" diye tabir edilen yöntemle dudakları arasına iğne yerleştirerek türkü söyledi ve yörelerine özgü eserlerini seslendirdi.

Sahnede atışan halk ozanları, izleyenlerin beğenisini topladı.