Demokrasi Parkında açılan standı ziyaret eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Boynukara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman insanının kardeşlik sürecini bu tür kampanyalarla pekiştirdiğini söyledi.

Bu tür kampanyaların desteklenmesi çağrısında bulunan Boynukara, mağdur insanların devlet  ve millet olarak kucaklanması gerektiğini ifade etti.

Terör örgütü PKK'nın bölgede yapmaya çalıştığı ayaklanma girişimine halkın destek vermediğinin altını çizen Boynukara, şunları belirtti:

"Onların hedeflediği şu idi, 'Biz burada yüzde 80 oy aldık, dolayısıyla bu kalkışma ile biz insanların hepsini etrafımıza toplarız, bir ayaklandırma başlatırız' diye düşünüyorlardı ama halk onlara destek vermeyerek, onların bu isteğini kursaklarına bıraktı. Ben bölge insanına hassaten özellikle teşekkür etmek gerektiğini düşünüyorum. Adıyamanlı kardeşlerimize, bu kampanyaya destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu kardeşlik sürecini yeniden pekiştirdikleri için, yeniden anımsattıkları için. Kuşkusuz bu tür destekler, onların tüm ihtiyaçlarını karşılamayabilir ama insanların 'Ben de buradayım' demesi anlamlıdır."

Bölgede devam eden terör operasyonlarına değinen Boynukara, devletin terörle mücadele kararlılığının korunması ve sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu süreçte sivil vatandaşlara ilişkin en ufak bir mağduriyetin söz konusu olmaması için çok hassas davranıldığını anlatan Boynukara, şöyle dedi:

"Olmuşsa da Sayın Başbakan'ın talimatı vardı. Onlarla ilgili hukuki süreçler başlatıldı, yargılamalar oldu, işten uzaklaştırılanlar oldu. Bundan sonra aynı yaklaşım, aynı anlayış devam edecektir. Biz kendimize bakıyoruz. Biz doğru olanı yapmaya çalışıyoruz. Hukuk içinde kalarak, terörle mücadele etmeye gayret gösteriyoruz. Avrupalıların ve diğerlerinin bize ne söylediğinin bizim açımızdan çok fazla önemi yok. Biz kendimize bakıyoruz. İnsanımız ile devletin arasına olumsuzluk sokacak tutum ve davranışa izin vermeden, terörle mücadeleyi sürdürmeye çalışıyoruz."

İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş da vatandaşların kardeşlik kervanı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini, amaçlarının terör mağdurlarına yardım etmek olduğunu belirterek, "Kampanyamız, terör bölgesinde terörden dolayı mağdur edilmiş, Cizre, Silopi ve bazı ilçelerimizde mağdur edilmiş ailelerimize, kardeşlerimize yardım amaçlı yapmış olduğumuz bir kampanyadır. Bu kampanyamız Adıyaman'daki sivil toplum platformu ve üç tane kurumumuzla Milli Eğitim, Müftülük, Adıyaman Belediyemizin de katkıları ile bu kampanyamızı başlattık. Türkiye’de belki iller arasında en geniş kapsamlı kardeşlik kervanı kampanyasını ilk defa biz başlatmış olduk" sözlerine yer verdi.