Hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı Adıyaman’da, on binlerce vatandaş demokrasi mitingi için Hükümet Meydanına akın etti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Adıyaman’da da vatandaşlar hava sıcaklığının 40 dereceyi geçmesine rağmen demokrasi mitingi için Hükümet Meydanına gitti. Meydanı dolduran on binlerce vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile darbecileri kınadı.
Meydanları dolduran on binlerce vatandaşa TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, kurum müdürleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve dernek başkanları da eşlik et miting alanında konuşan TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, “Adıyaman meydanından Yeni Kapıya, Yeni Kapıdan 81 ilin meydanlarına selamlar dolusu saygılar dolusu muhabbetlerimizi sunuyoruz. Çünkü Türkiye omuz omuza oldu.Millete karşı yapılan bu operasyon tüm milleti birleştirdi kenetlendirdi. Şuanda bu milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu vatanı korumanın ne demek olduğunu bir gecede bütün dünyaya gösteren bir milletin unsurları olarak fertleri olarak ne kadar onur duyarsak azdır. Dünyada eşi benzeri yoktur bu milletin. Yani bugün bütün siyasi partiler, sivil düşünce platformları, kanaat önderleri, dili, dini, düşüncesi etnik yapısı ne olursa olsun herkes buradaysa tek yürek olmuşsa milleti için, bayrağı için, vatanı için namusu bildiği idaresine sahip çıkmak için buradaysa bundan daha mukaddes bir değer olamaz” dedi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise “ 15 Temmuz Türkiye üzerine çökmüş kara bir geceydi. O geceyi milletimiz silahları susturarak, tankları durdurarak, uçakların uçuşunu engelleyerek aydınlık bir geleceğe döndürdü. O yüzden bu millete ve bu milleti oluşturan bütün unsurlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Millet üzerine düşeni yaptı ve bundan sonrası siyaset kurumunun işi buna dikkat etmek lazım. Şuan çok güzel bir atmosfer oluştu. Herkes darbecilerin karşısında bir araya geldi. Şuan İstanbul’da, çok güzel bir atmosfer var. Darbeye karşı bütün siyasi liderler bir arada. Darbeye karşı sert bir şekilde mesajlar veriyorlar. Biz buradayız. Sizin ne yaptığınızı biliyoruz, sizin ne yaptığınızı görüyoruz. Sizin bu ülkeye kurmak istediğiniz bütün oyunları bizler birlik ve beraberlik içerisinde bozarız. Milletimiz bunu gösterdi. Herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise yaptığı konuşmada, “ Bütün siyasi parti başkanları şuanda birlik ve beraberlik içerisinde darbecilere sert tepki gösteriyor. 15 Temmuz akşamı yine bu meydandaydık. Ve yine buradayız. Milletimiz vatanı için, bayrağı için, canını ortaya koydu ve o gün bugün daha burada birlik ve beraberlik içerisinde nöbet tutmaya devam ediyorlar. Bu nöbetler şuanda taçlandırılıyor. Milyonlarca insan şuanda Türkiye’nin her ilin de meydanlarda bütün milletimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, “ 15 Temmuz darbe girişimi gecesinden bu yana Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine milyonlarca vatandaşlarımız her ilde meydanları tıka basa doldurdu. Herkes vatanına, milletine, bayrağına, namusuna çıkmak için birlik ve beraberlik içerisinde buradaydı. Bu milletten Allah razı olsun” dedi.
AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mehmet Hanifi Erdem ise “ 23 günden bu yana halkımız bu meydanlarda gece gündüz demeden sabahlamıştır. Bugünde bu meydanlarda nöbetlerimizi taçlandırıyoruz. Bugün burada her partiden her dilden, her mezhepten on binlerce kişi burada vatanına sahip çıkıyor. Ve bu duru bizi oldukça mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurahman Dimez ise “ Aziz milletimize sonsuz teşekkür ediyorum. Şuanda Türkiye’nin her noktasında bir destanlık örneği yaşanıyor. Söz konusu Türkiye olunca sadece sözde olan bir laf olduğu değil aynı zamanda icraatında olduğunu ortaya koyduk. Yani millet, bayrak, memleket söz konusu olunca yan yanayız, tek vücuduz, tek bir bayrak altında toplanıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Bugün bu alanda Alevi’si, Sünni’si de var, MHP’lisi de var AK Partilisi de var. Ama hiç kimse bundan bahsetmiyor herkes vatandan bahsediyor. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.