Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Adıyaman Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği (AKİD) işbirliğinde 1. Adıyaman Engelli Girişimciliği Çalıştayı düzenlenecek.
Adıyaman Üniversitesi’nin kurumsal koordinatör olduğu ‘Engeli Olan Bireylerin Eğitim Yoluyla Topluma Kazandırılması’ konulu Avrupa Birliği Erasmus Plus Ka-2 Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında 7 dilde yürütülen projenin üçüncü çıktısı olan ‘Engelli Girişimciliği Modülü’ çerçevesinde Türkiye, İspanya, İtalya, Malta, Yunanistan, Letonya ve Polonya eş zamanlı olarak ‘Engelli Girişimciliği Çalıştayları’ düzenlenecek.
5 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan çalıştay kamu, özel sektör ve STK’lardan uzman, mühendis ve öğretim elemanlarının sunumlarıyla gerçekleştirilecek. Engelli bireylerin kendi işlerini kurabilmeleri, istihdam fırsatlarının artırılması, iş hayatına entegrasyonlarının sağlanabilmesi ve bu konuda farkındalığın artırılabilmesi için farklı iş modelleri, projeleri ve hibe destekleri üzerinde durularak bu konuda Politik, Ekonomik, Sosyal ve Teknolojik (PEST) yaklaşımı çerçevesinde sunumlar ve değerlendirmeler yapılacak.