Adıyaman’da 10 yılı aşkın süredir inşaatına başlanılan fakat bir türlü tamamlanamayan Hastane Camii’nde çalışmalar yeniden başladı.
Yıllar önce temeli atılan Adıyaman Hastane Camii’nin inşaatı ruhsat sorunu nedeniyle durmuştu. Adıyaman’ın en büyük camileri arasında yer alan Hastane Cami’inin proje ve ruhsatındaki sorunlar inşaat süresini uzattı.
Adıyaman Hastane Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yürütülen çalışmalar, caminin temeli atıldığında projesinin tasdik edilmemesi ve ruhsat alınmaması nedeniyle inşaat çalışması durdu.
Projenin yeniden hazırlanması ve yeni projeye göre ruhsat alınmasının ardından inşaat çalışmalarına başlandı. Türkiye Diyanet Vakfı’na bağlı olan caminin altına yapılan dükkanlar ile camiye ekonomik katkı sağlanacak.
Müftülük yetkilileri, dükkanlardan elde edilecek gelirlerin caminin giderinde kullanılacağını belirterek, caminin kaba inşaatının bittiği ve ince işçiliğine geçildiği ifade edildi.
Caminin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını aktaran yetkililer, hayırseverlerin yardımı ile caminin bitirileceğini kaydetti.