Adıyaman İHH Başkanı Fadıl Akkuş yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, vakıf olarak 89 ülke ve bölgede olacaklarını söyledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yılki kurban organizasyonunu yurt içindeki kurban çalışmaları ile birlikte 89 ülke ve bölgede gerçekleştirecek. Adıyaman İHH Başkanı Fadıl Akkuş, kurban bağışları ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, İHH’nın 24 yıldır gerçekleştirdiği kurban çalışmalarında her yıl daha fazla bölgeyi ziyaret ederek milyonlarca insana yardım ulaştırdığını kaydetti.
Fadıl Akkuş, yaptığı açıklamada, “Çeyrek asırdır kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH’nın bu bayram belirlemiş olduğu kurban bedeli ise 550 TL, vekalet yoluyla kurbanlarını İHH’ya bağışlamak isteyen hayırseverler, kurban çalışmaları için belirlenen ülkeler arasından dilediğinde veya Türkiye’de kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bedelinin yurt içi veya yurt dışı 550 TL olarak belirlendiği kampanya kapsamında geçen yıl toplamda 52 bin civarında hissesi dağıtan İHH, bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, hayırseverlerin kurbanlarını kesip muhtaçlara ulaştırmak için yollara düşecek. Kimisi saatlerce uçak yolculuğu yapacak, kimisi doğru dürüst yolu bile olmayan bölgelerde zor şartlar altında ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Gittikleri bölgelerde de pek çok sorun ile karşılaşacak İHH ekipleri, her şeye rağmen kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Afrika’dan Balkanlar ve Güneydoğu Asya’ya Ortadoğu’dan Latin Amerika’ya beş kıtada ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere ulaşacak olan İHH’nın bu yıl kurban çalışmaları için ziyaret edecek.
İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucaklıyor. İHH, bağışçılarının vekâlet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırmasıyla birlikte, Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmeyi hedefliyor.
İHH, ayrıca Türkiye ile birlikte toplamda 10 ülkede 34.719 yetime bayramlık kıyafet yardımında bulunmayı planlıyor” dedi.