Adıyaman'da, tarladan dönerken bindikleri minibüsün lastiğinin patlayarak köprüden uçması sonucu meydana gelen kazada ölen 9'u kadın 10 tarım işçisi gözyaşları arasında toprağa verildi. Yaşamını yitiren evli 7 kadın tarım işçisi geride 38 çocuğu yetim bıraktı.

Kazada yaşamını yitiren tarım işçileri Yusuf Yılmaz, eşi Remziye ve kızı Songül Yılmaz ile Remziye Acar, Zahide Atik, Salime Uluer, Zeynep Ünsal, Medine Turan, Fatma Süt ve Yıldız Özelçi için öğle namazında Adıyaman Yeni Mezarlığı içerisindeki camide cenaze töreni düzenlendi.

HÜZÜNLÜ TÖREN

10 tabutun da yan yana konulduğu cenaze namazına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Partili Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, bürokratlar ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından cenaze namazı kıldırılan tarım işçilerinden 2 hafta sonra evlenecek olan 29 yaşındaki Songül Yılmaz'ın tabutunun üzerine gelinlik konuldu. Cenaze namazının kılınmasının ardından yakınları, ölen tarım işçilerinin tabutlarına kapanıp dakikalarca gözyaşı döktü.

ANNE-BABA VE KIZI YAN YANA GÖMÜLDÜ

Okunan duaların ardından yakınları tarafından omuzlara alınan tabutlar, tekbirler eşliğinde sabah saatlerinde hazırlanan mezarların bulunduğu alana götürüldü. Kazada yaşamını yitiren 64 yaşındaki Yusuf Yılmaz, 53 yaşındaki eşi Remziye ve tabutuna gelinlik konulan kızları Songül Yılmaz yan yana açılan mezarlarda toprağa verildi. Anne baba ve kızın toprağa verilişi sırasında gözyaşı döken yakınları sinir krizi geçirdi.

Kazada yaşamını yitiren 9'u kadın 10 tarım işçisi yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Ölen tarım işçisi kadınların 7'sinin evli olduğu bildirildi. Her gün 10 saat çalışma karşılığı 25 lira yevmiye alan kadınlardan Zahide Atik'in 4, Salime Uluer'in 6, Yıldız Özelçi'nin 4, Fatma Süt'ün 6, Medine Turan'ın 7, Zeynep Ünsal'ın 3, eşi ve bir kızı ölen yaşamını yitiren Remziye Yılmaz'ın 8 çocuğu olduğu öğrenildi. Kazada yaşamını yitiren evli olan 7 tarım işçisi kadının geride bıraktığı 38 yetim çocuk da cenaze töreni sırasında annelerinin arkasından gözyaşı döktü.

ÇAKAL KÖPRÜSÜ'NDE POLİS ÖNLEMİ

10 gün arayla meydana gelen 2 ayrı kazada 15 kişinin yaşamını yitirdiği Çakal Köprüsü'nde polisler tarafından önlem alındı. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından benzer şekilde meydana gelen kazaların ardından teknik inceleme yapılacağı bildirilen Çakal Köprüsü üzerinde çok sayıda vatandaş toplandı. Kazalara tepki gösteren vatandaşların köprüyü ulaşıma kapatma girişimleri ise önlem alan polislerin uyarısı ile önlendi. Trafik polislerinin de Çakal Köprüsü yakınlarında denetimlerini sıklaştırdığı görüldü.

TARIM İŞÇİLERİ İSYAN EDİYOR

9'u kadın 10 tarım kişinin ölümü ile sonuçlanan kaza sonrası kentteki tarım işçileri de duruma tepki gösterdi. 13 kişi kapasiteli olmasına rağmen minibüse 23 kişinin bindiğini söyleyen tarım işçileri ve kazada ölenlerin yakınları, "Her gün 20-25 lira para kazanmak için insanlar balık istifi yolculuk yapıyor. Gün boyu sıcak veya soğukta tarlalarda çalışıp, daha sonra 12-13 kişilik minibüslere 20-25 kişi bindirilerek evlerine taşınıyor ve adeta kazaya davetiye çıkarılıyor. Tarlada çalışmaya giden işçilerin büyük bölümü bu şekilde taşınıyor. Yeni bir facia yaşanmaması için bu kazadan ders çıkarılmasını ve yetkililerin bu konuda daha duyarlı davranarak denetimlerini artırmasını istiyoruz" dedi.