29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu ve Gençlik ve Kültür Evi Ortaklığında 15 Temmuz şehitleri anıldı.
Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, Cumhuriyet ve demokrasi bilincinin işlendiği program yaklaşık 230 kişinin katılımıyla kutlanırken, 15 Temmuz şehitleri için dualar edildi.
Etkinlikte sinevizyon gösterisiyle 15 Temmuz Belgeselini izleyen öğrenciler duygusal anlar yaşadı.
Anma programıyla ilgili açıklama yapan Kredi Yurtlar Kurumu Adıyaman İl Müdürü Sami Köroğlu, “600 yıllık bir cihan devletinin mirası olarak 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet ile yeni bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti 93 yılda içeriden ve dışardan birçok müdahaleye maruz kalmıştır. Her şeye rağmen bu millet, birlik ve beraberliğine, bağımsızlığına kast edenlere her zaman en güzel cevabı vermiştir. Bunun en asil duruşunu 15 Temmuz 2016’da göstermiştir. 15 Temmuz ruhunun asla kaybolmaması için o geceyi diri tutmak en büyük gayemizdir. Bu amaçla her anımızda o ruhu diri tutmak zorundayız. Kredi Yurtlar Kurumu olarak öğrencilere barınma hizmetinin yanında sosyal ve kültürel etkinlikler düzenliyoruz. Kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler düzenliyoruz. Bu anlamda anma gecemize katılan tüm değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.