Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrencileri Halep’teki yardıma muhtaç insanlar için yardım kampanyası başlatıldı.
Halep’te yaşanan insanlık dramı, için Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından başlatılan ve tüm Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü “Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir” isimli yardım etkinliği kapsamında Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü ve KYK yurtlarında barınan 5 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla yardımlar yapıldı.
Yardım kampanyası 30 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek ve 2 Ocak 2017’de son bularak toplanan yardımlar ilde bulunan Kızılay’a teslim edilecek.
Halep’e ulaştırılmak üzere toplanan giyecek, gıda, temizlik, mutfak ve barınma malzemeleri hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman Kredi Yurtlar Kurumu İl müdürü Sami Köroğlu, “Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu tarafından başlatılan ve tüm Türkiye’de ortaklaşa olarak yürütülen “KYK ailesi olarak 5 binden fazla öğrencilerimiz, yöneticilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte kolları sıvadık. Suriye’de yaşanan iç savaşta ve insanlık dışı yaşandığı Halep’teki bu yürek burkan olayların öncelikle son bulmasını istiyoruz. Orada yaşanılan olaylar yüreklerimizi dağladı. Biz Adıyaman KYK olarak her zaman mazlumun yanında olacağımızı buradan söylüyoruz.
Allah hayırlarınızı kabul eylesin. Yardımlarımız 30 Aralık 2016 tarihine kadar devam etmektedir. Ve 2 Ocak 2017 tarihinde son bulacaktır. Yardım yapmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız ve öğrencilerimizi il müdürlüğümüze ve yurt müdürlüklerimize bekliyoruz. Bu yardımlar yerlerine ulaştığı zaman manevi rahatlığı ve üzerimize düşenleri yaptığımızın huzuru hep beraber göreceğiz inşallah’’ şeklinde konuştu.