Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Kemal Öner, 15 Temmuz Darbeye Teşebbüs girişimiyle ilgili basın açıklaması yaptı.
Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Kemal Öner, gözbebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış demokrasi düşmanlarının 15 Temmuz günü yaptığı darbe girişimini şiddetle kınadığını ifade etti.
Kemal Öner, “Kötü emellerinin önünde canlı kalkan olan halkı, mermisi dahi aynı halkın ödediği vergilerle temin edilmiş silah ve bombalarla öldürmekten çekinmemiş bu tür gözü dönmüşlerin döneminde, Allah muhafaza bir ülke ile girmiş olabileceğimiz muhtemel bir savaşta hangi cephede yer alabileceklerini düşünmek bile istemiyoruz” dedi.
Öner açıklamasında, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin dahi bombalandığını göz önüne aldığımızda darbe girişiminin yalnızca iktidardaki milli iradeye değil, muhalefetteki milli iradeye de yapıldığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla il ve ilçe merkezlerindeki meydanlarda her gece düzenlenen demokrasi nöbeti mitinglerinin sadece belli bir partinin tekelinde imiş gibi düşünülüp alternatif mitingler düzenlenmesi yoluna gidilmemeli, bu demokrasi nöbetlerini hiçbir siyasi parti de kendi partisinin propagandasına alet etmemelidir. Meydana gelebilecek bu tür bölünmeler darbe heveslilerinin ekmeğine yağ sürecek ve maalesef onlara az da olsa haklılık payı bile kazandırabilecektir. Ülkemiz insanının darbecilere ait tankların önüne yatması nasıl dünyada örnek oldu ise Adıyaman’da Valimiz, Kaymakamlarımız ve Belediye Başkanlarımızın koordinesinde Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, tüm siyasi partiler ile Sünni ve Alevi Dernek Başkanlarının aynı mikrofonda, aynı karede yer alması da ülkemizde örnek oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.