2-5 Haziran tarihleri arasında Adıyaman Valiliği ve Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle Antalya Cam Piramit Fuar Alanında 1. Adıyaman Tanıtım Günleri düzenlenecek.
4 gün sürecek tanıtım günlerinde Adıyaman Valiliği ve 8 ilçe Kaymakamlığı fuar alanında stantlar açarak, kadim medeniyetler şehri Adıyaman’ın sahip olduğu zengin kültür ve tarihini anlatılacak.
Antalya’daki programın renkli ve dolu dolu geçmesi amacıyla çeşitli görüşmelerde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Antalya Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Ejderha Vali Mahmut Demirtaş’la görüşerek tanıtım günlerinin etkinlik içeriği ile ilgili bilgi verdi.
Antalya Tanıtım Günlerinde açılacak stantlarla Adıyaman’ın kültürel, tarihsel, yöresel değerleri ve ürünleri sergilenecek olup, sahip olduğu tarih, kültür ve turizm potansiyeli gelen yerli ve yabancı konuklara tanıtılacak. Ayrıca, Adıyaman’ın zengin ve sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı ile yöreye özgü şillik tatlısı da stantlarda yerini alacak.
2 Haziran’da Antalya Cam Piramit Fuar alanında başlayacak olan 1. Adıyaman Tanıtım Günlerinde stant açarak, kadim medeniyetler şehri Adıyaman’ın sahip olduğu zengin kültür ve tarihini yerli ve yabancı konuklara anlatacaklarını ifade eden Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Ankara ile başladığımız tanıtım atağına İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya ile devam ediyoruz. 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan 1. Adıyaman Tanıtım Günlerine Valiliğimiz başta olmak üzere 8 ilçe kaymakamlığımız katılarak, Adıyaman’ın tarihini, kültürünü, mutfağını, gelenek ve görenekleri ile sahip olduğu tüm güzelliklerini 4 gün boyunca en güzel şekilde turizmin başkenti Antalya’da tanıtmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.