24 Ekim’de düzenlenecek Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesine Adıyaman ev sahipliği yapacak.
Adıyaman’da ilki düzenlenecek zirvede, Türkiye’de ve Adıyaman’da tekstil ve hazır giyim sektörünün durumu sektörün öncü isimleri tarafından masaya yatırılarak bu sektörde avantaj konumuna sahip Adıyaman ve çevresinin sektör ticaretinde hak ettiği payı alabilmesi için yapılması gerekenler tartışılacak.
İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ve Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği işbirliğiyle24 Ekim 2016 tarihinde Adıyaman Üniversitesinde düzenlenecek zirve öncesi İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Uğur Aladağ, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Genel Sekreter Abbas Özpınar, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, İKA Koordinatörü Onur Yıldız ve İKA Uzmanı Pınar Duman Vali Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.
Vali Abdullah Erin’i makamında ziyaret eden heyet burada düzenlenecek programın içeriği ile ilgili bilgi vererek, görüş alışverişinde bulundular.
24 Ekim’de düzenlenecek Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesinin Adıyaman için önemine değinen Vali Abdullah Erin, “Bu zirveyi şu anlamda çok önemli görüyorum. Yakında cazibe merkezleri programı açıklanacak. Bu açıklandığında da yatırımcılarımız buralarda yatırım yapmanın büyük avantajlarını görecektir. Adıyaman, yatırımcılar için tercih edilebilecek yerler arasındadır. Türkiye’de ve bölgemizde emek yoğun sektörlerin başında tekstil gelmektedir. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve kötü yollara düşmekten kurtarmanın yolu da istihdamdan geçmektedir. Adıyaman 2004 yılında Tekstil Kümelenmesi ile Türkiye’nin ilk kümelenme oluşumunu başarı ile tamamlayan ve kendisini bu anlamda kanıtlayan bir ildir. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde yapılması planlanan Tekstil ve Hazır Giyim Zirvesini önemsiyoruz. Bu zirve ile inşallah başta tekstil olmak üzere yatırım anlamında ilimizde yeni bir ivme başlar” diye konuştu.