Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Ahilik Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Demirtaş, “Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olan Ahilik geleneği, aziz milletimizin uygarlık tarihine kazandırdığı en önemli değerlerden biridir.
Ahilik bir meslek örgütü olmasının yanında manevi terbiye ocağıdır. Bir devletin varlığını devam ettirmesi ve ilerlemesi için toplumsal dokunun sağlamlığı büyük önem taşımaktadır. Milletimizin yüzyıllar boyunca barış, kardeşlik ve hoşgörü içerisinde yaşamasında, Ahilik kurumunun temellerini attığı, birlik ve dayanışmaya dayanan sağlıklı toplum yapısının etkisi büyüktür.
Yüzyıllardır kardeşlik ve hoşgörünün merkezi olan ilimizde de mevcut meslek kuruluşlarına bağlı esnaf ve sanatkarlarımız, geleneksel el sanatları ustalarından en modern şekilde üretim yapan sanayicisine kadar bu ilkeleri yaşatma gayreti içerisindedirler. Bu düşüncelerle, ilimiz esnaf ve meslek kuruluşlarının tüm üyeleri ile halkımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor, birlik, beraberlik ve Ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesi dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.