19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çelenk töreniyle başladı.
Adıyaman Lisesi önünden başlayan Gölbaşı Caddesi ve Atatürk Caddesi’ni müteakip Hükümet Konağı önünde son bulan kortejin ardından çelenk töreni düzenlendi. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Şeker, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ercan Atasoy, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, kurum ve kuruluş müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı tarafından Atatürk Büstü’ne çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti ve korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.
Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız.
Ay yıldızlı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla ayakta olan devletimiz, gelen saldırılara karşı cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır” ifadelerini kullandı.
Daha sonra çeşitli sportif gösteriler sahnelendi. Gençler daha sonra Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti.