Adıyaman Emniyet Müdürlüğü merkez ve ilçelerde 250 polis ile ‘Yaman 1’ huzur uygulaması yaptı.
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ‘Yaman 1’ adı altında yaptığı huzur uygulamasında kıraathaneler, cafeler, eğlence mekanları, cadde ve sokaklarda bulunan vatandaşlar ile araçlar üzerinde uygulama yaptı. Şahısların GBT’lerini sorgulayan polisler, belirli yerlerde oluşturulan kontrol noktalarında araçlar didik didik arandı. Özel Hareket polisleri ile zırhlı araçlarında katıldığı uygulamada 250 polis görev aldı.
Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper de uygulamaya katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Emniyet Müdürü metin Alper, sürücüleri kurallara uymaları ve özelliklede emniyet kemeri takmaları hususunda uyarıda bulundu.
Metin Alper, yaptığı açıklamada “Huzurlu Adıyaman’a daha da huzur getirmek amacıyla arkadaşlarımızla görev başındayız. Bu günden itibaren değişik gün ve saatlerde her hafta bu uygulamayı yapacağız. Umuma açık, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde uygulama olacak. Adıyaman’ın trafik sorunuyla ilgilide çalışma yapacağız. Vatandaşlarımızın rastladıkları olumsuzlukları bizlere bildirmelerini istiyorum. Birlikte başaracağız” dedi.
‘Yaman 1’ uygulamasında 2 bin 320 şahıs sorgulanırken, 259 aracın sorgulaması yapılarak arandı. 171 işyerinde kontrol yapılırken bunlardan, 1 işyerine ruhsatı olmadığından, 8 iş yerine ise sigara içirildiği için işlem yapıldı. 7 araca 872 TL ceza kesilirken, 1 araç trafikten men edildi. Yakalama kararı olan 4 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüphelinin üzerinde bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.