Adıyaman’da İl Müftülüğünün Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında Yenipınar Camii’nde 3 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Yenipınar Cami görevlileri ve cemaat tarafından gerçekleştirilen aşure etkinliğinde kazanlar dolusu aşure dağıtıldı. Yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikramında bulunuldu. Öğle namazı öncesinde Muharrem ayı nedeniyle okunan 50 hatmi şerifin duası yaptırılarak, mevlidi şerif okundu.
Öğle namazı sonrasında ise vatandaşlara aşure dağıtıldı. Aşure etkinliğine Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve din görevlileri katıldı.
Yenipınar Cami İmam Hatibi Mehmet Korkmaz, “Müftülü organizasyonu ve camimizin katkılarıyla aşure etkinliği düzenledik. Muharrem ayı birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için bir fırsattır. Cami olarak 3 bin kişilik aşure programı düzenledi. Ayrıca bugün namazdan önce 50 hatim, mevlidi şerif vardı. Şehitlerimizin ruhlarına hediye ettik, ülkemizin selameti için dua ettik” dedi.
Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ise açıklamasında, “Muharrem ayı Müslümanlar için hüzün ayıdır. Hz. Hüseyin ve 72 yareniyle birlikte Kerbala’da şehit edildiler. Üzülüyoruz, ciğerimiz yanıyor. Zalimce bir iş yapıldığını herkes biliyor. Yedizvari hareketlere karşı hep birlikte karşı koymak, birlikteliğimizi muhafaza etmektir. Bütün Müslümanların mezhebi, meşrebi ne olursa olsun herkes üzülüyor. Göz yaşı döküyoruz. Hepimiz Hz. Ali’yi ve ehlibeyti seviyoruz” dedi.