Tarım sektöründe yaşanan yeniliklerin görülmesi ve çiftçilere yeni ufuklar kazandırılması amacıyla New Holland Ana Bayii Kaynaklar Otomotiv ana sponsorluğunda Adıyaman’da 3. Tarım ve Gıda Fuarı açıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına ait Fuar Merkezinde gerçekleştirilen fuarın açılışına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, tarım sektörü temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, göreve başladığı ilk günde ve gerçekleştirdiği ilk toplantıda böyle bir fuar merkezinin yapılması gerektiği kararı aldıklarını belirtip, "Adıyaman’ın sahip oldukları dinamikleri gün yüzüne çıkarmak ve çiftçileri bilinçlendirmek amacıyla bu tür fuarlar önemlidir." dedi.

Tarım ve Gıda Fuarının hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, "Bizler de belediye olarak bu tür fuarları önemsiyor ve destekliyoruz. Bu fuarın bol kazançlara vesile olmasını diliyorum. Bundan sonra daha mükemmel organizeler yapılmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Bu yıl Adıyaman’da üçüncüsü düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarının hayırlı olmasını dileyen Vali Mahmut Demirtaş ise, “Öncelikle böyle bir fuar merkezini ilimize kazandırdıkları için Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin tarım sektöründe yaşanan yenilikleri görmesi açısından bu tür fuarlar büyük önem teşkil etmektedir. Öncelikle bir tarım kenti olan Adıyaman'da bugün sergilenen ürünlerin çiftçilerimize yeni ufuklar kazandırmasını temenni ediyorum. Böyle fuarlar tarımımızın gelişmesinde ve ürün kalitesinin artırılmasında büyük bir katkıya sahiptir. Hükümetimizin tarım sektörüne ve çiftçilerimize çok ciddi destekleri bulunmaktadır. Adıyaman’da Tarımsal üretimin desteklenmesi ve daha üst noktalara taşınması adına 2007–2014 yılları arasında çiftçilerimize 19 Milyon TL’lik 5 bin 328 adet tarım alet makine desteği verilmiştir. Yine geçtiğimiz günlerde açıklanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme programı kapsamında, Adıyaman'ın 61 adet projesine karşılık Tarım Bakanlığımızca yaklaşık 44 milyon TL'lik bir destek çiftçilerimize verilmiştir. Buda devlet olarak tarıma ve çiftçilerimize verdiğimiz önemi göstermektedir. Bizim amacımız, Adıyaman’da siz değerli çiftçilerimize hizmet etmektir. Biz buraya size hizmetkâr olmaya geldik. Üçüncüsü düzenlenen bu fuarın ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını ve çiftçilerimize bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet, fuarın açılışın yaparak fuar alanında sergilenen tarım makine ve aletlerini inceleyerek, firma yetkililerinden bilgi aldı.