Adıyaman’da Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar mezarlık ve şehitliğe akın etti.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin il protokolü ile birlikte şehitliği ziyaret ederek, şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.
Şehitlik ziyaretine Vali Abdullah Erin’in yanı sıra TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat, Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi, Askeri Erkan ve şehit yakınları katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlik ziyaretinde yapılan duanın ardından Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Duygulu anların yaşandığı şehitlikte bazı mezarların yanında Kur’an-ı Kerim okuyarak dua eden şehit yakınlarıyla sohbet eden Vali Abdullah Erin, şehit ailelerinin bayramını kutlayarak bir taleplerinin olup, olmadıklarını sordu.
Cennet vatan toprakları üzerinde şehitlerimiz sayesinde bayramları huzur ve güven içerisinde yaşadıklarını dile getiren Vali Abdullah Erin, “Kurban Bayramı vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizin ailelerine de sabırlar diliyorum.
Şehitlerimizin vatan uğruna fedakarlıklarını ve yaptıkları kahramanlığı hiçbir zaman unutmayacağız. Milletin gönlünde şehitlerimizin her zaman müstesna bir yeri vardır. Kurban Bayramı vesilesi ile şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla anıyor, bütün şehit yakınlarımızın ve Adıyamanlı hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum” dedi.
Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki heyetle birlikte Şehit Piyade Er Mehmet Özer, Şehit Hava Astsubay Abuzer Subaşı ve Şehit Köy Korucusu Hüseyin Ariş’in ailesini ziyaret etti.