Adıyaman’da gerçekleştirilen bayramlaşma töreninde protokol üyeleri ile vatandaşlar bayramlaştı.
Adıyaman Belediyesi ev sahipliğinde nikah salonunda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, protokol üyelerinin yanı sıra çeşitli siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, farklı din ve mezheplerden temsilcilerin yanı sıra, çok sayıda vatandaş katıldı. Protokol üyeleri ile vatandaşlar tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde protokol üyelerinin yanı sıra kanaat önderleri ve STK başkanları da konuştu.
Törende ilk konuşan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Her şeyden önce bu mübarek Ramazan’ı ihya etmemize fırsat veren ve Ramazan Bayramına kavuşturan Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun. Memleketimiz huzur şehridir. Bu gün burada her mezhepten, dinden olan kişiler var. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyorum. Allah, Adıyaman’da bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada kardeşçe nasip etsin inşallah” dedi.
Milletvekili Salih Fırat ise konuşmasında, “Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolüdür. Ülkemiz son bir yıldır, terör saldırısıyla karşı karşıya. Yüce Rabbimden inşallah bu bayram vesilesiyle huzur, kardeşlik, birlik ve beraberlik hakim olur. Bugün ülkemizin en çok buna ihtiyacı vardır. İnşallah bu terör belasından kurtulup ülkemiz lider ülke olacaktır” diye konuştu.
Milletvekili İbrahim Halil Fırat da, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “Ramazan bayramı inşallah tüm Dünya’daki gözyaşı ve kanın durmasına vesile olur inşallah. Bayramlar barış ve kardeşliğin olduğu bir gündür. Adıyaman’da barış ve kardeşlik hüküm sürmektedir. İnşallah bu birlik ve beraberlik tüm Türkiye’ye örnek olur” ifadelerini kullandı.
Milletvekili Adnan Boynukara, “Tüm Adıyamanlı hemşerilerimizin bayramlarını kutluyorum. Bu bayramın ülkemize, milletimize, İslam Alemine ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, bayramların birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı anlar olduğunu belirterek, “Bizde bayramları fırsat bilerek kırgınlıkları üzerimizden atmalıyız. Terör saldırılarının kaynağı kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin, kime karşı karşı işlenirse işlensin hepsini lanetliyoruz. Bayramları fırsat bilerek birbirimize sarılarak, bağlarımızı kuvvetlendirerek, teröre karşı durabiliriz. Türkiye güçlü olduğu müddetçe Filistinlisi, Gazzelisi güçlü olsun. Türkiye’nin gücü terörü nihayete erdirmesiyle mümkündür. İnşallah bu bayram vesilesiyle tüm şer şebekelerinin sonunun gelmesi için dua edeceğiz, hem de devlet olarak terörle mücadeleyi sürdüreceğiz. Bayramın bayram tadında yaşanmasını diliyorum” dedi.
Vali Abdullah Erin ise, vatandaşların bayramlarını kutlayarak, “Zor günlerden geçiyoruz. Yer yüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere insanlığın tamamı bir kriz aşamasındadır. Kötü günler ve zor günler sürekli olmayacak. Gece ile gündüz gibi bir dönüşüm ve oluşum içerisindedir. Son 150-200 yıl içerisinde faşizmin yerle bir olduğunu gördük, yıkılmaz denilen komünizmle yönetilen ülkelerinde darmadağın olduğunu gördük. Dünya yeni bir doğuşun arifesindedir. Dünyada ki sahte medeniyetin çöküşünü yaşıyoruz. Zulümden ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyen bu sistemin çökmek üzere olduğunu görüyoruz. Bu çöküş sancısız ve acısız olmayacaktır. Bunun bir yansımasıdır Türkiye’de yaşadıklarımız. Küresel birlikteliğin, bin yıldır adaletten başka bir şey getirmeyen, son yüzyıldır kendine gelen, Anadolu topraklarına sıkıştırılmış olan, bizlerin üzerine yönelttiler. İnsanlığımıza,ülkemize, kardeşliğimize saldırıyorlar. Ama gam yok, hüzün yok. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada 780 bin metrekarelik bir alan değildir Türkiye Cumhuriyeti. Sadece Anadolu topraklarından ibaret değildir. Ezilen kapitalimizin altında inleşen, yetimlerin, mazlumların ve bütün masumların gözünü çevirip baktığı tek huzur adasıdır Türkiye Cumhuriyeti devleti. Bu millet tekrar ayağa kalkacak, insanlığa zulmü yapanlara karşı direnecek ve hakim olacağız” dedi.
Vali Erin konuşmasının devamında Adıyaman’da ki terör saldırısına değinerek, “Son 15 gün içerisinde 1 şehit verdik. Biz bunlara devlet olarak gereken cevabı verecek güçteyiz. Adıyaman’ın süre gelen huzuruna beş on tane çete mensubu zarar veremeyecektir. Askeri, polisiyle, biz sivil idarecileriyle oraları bu insanlara dar edeceğiz. Onları oradan söküp def edinceye kadar uyumayacağız. Kesinlikle geçit vermeyeceğiz. Binin üzerinde korucu kardeşimiz var. Onlarda taşın altına elini koyacak. Bu mücadelede herkes fedakarlık yapacak. Ben bütün şehitlerimize Allah’dan rahmet ediliyorum, gazi olan kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Daha sonra çeşitli sivil toplum kuruluşu, siyasi parti ve kanaat önderleri selamlama konuşması yaptı. Buradaki bayramlaşmanın ardından Jandarma Komutanlığında askerler ile, Açık Ceza İnfaz Kurumunda mahkumlarla, rehabilitasyon merkezindeki çocuklarla, çadırkentteki Suriyelilerle bayramlaşıldı.