12 Haziran ’Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’ dolayısıyla Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve birçok STK’nın da desteklediği ’Çocuk İşçiliğine Hayır” yürüyüşü düzenlendi.
Adıyaman Kalesi önünde başlayan yürüyüşe Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek, STK temsilcileri, dernek başkanları ve bir çok Türk ve Suriyeli çocuklar katıldı. Demokrasi Parkı önüne kadar devam eden yürüyüş yapılan basın açıklaması sonrası sona erdi.
Yürüyüş sonrası Demokrasi Parkı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Musa Şimşek, “12 Haziran, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 2002 yılında Cenevre’de düzenlenen konferansla “Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü” olarak ilan edilmiştir. 2002 yılından bu yana da ülkemizde günün önemine dair çalışmalar yapılmaktadır. Kesin bilinmemekle birlikte dünyada genelinde 350 milyona yakın ülkemizde de 1 milyona yakın çocuk işçi bulunmaktadır. Bunların büyük bir kısmı kayıt dışı tarım alanlarında mevsimlik işlerde çalışmaktadır. Geleceğimizin teminatı ülkemizi ve dünyamızı yönetecek olan bu çocuklar kendilerini yönetemez hale geliyor. Ben burada anne ve babalara ve bütün topluma seslenmek istiyorum lütfen çocuklarımızı takip edelim. Eve üç- beş kuruş getirsin diye sonlarını getirecek işlere göndermeyelim. Bunlardan alışveriş yapmayalım. Okullara devamını sağlayalım” ifadelerini kullandı.