Kahta ilçesinde,  "Eğitiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantı yapıldı.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullardaki bütün branş öğretmenleriyle bir hafta boyunca TEOG ve yıl sonu değerlendirmesi, eğitiminin sorunları ve çözüm önerilerini paylaşmak adına toplantı yapıldı.

METEM konferans salonunda düzenlenen toplantıda geçmişten bugüne Kahta'da eğitim-öğretimde karşılaşılan sorunlar, eksikler üzerine değerlendirmeler yapılan toplantıda, eğitimde istenilen başarının yakalanabilmesi, sorunlar ve bunların çözümleri üzerine fikir alış verişinde bulunuldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, yaptığı konuşmada, eğitimin bir yerlere gelmesini için birlikte hareket edilmesi gerektiğini, eğitimde altyapı sorunları olduğunu, fakat bunların hiçbirinin eğitimin önünde asla bir engel  olamayacağına dikkat çekti.

İstenilmesi halinde sıkıntıların aşılacağını dile getiren Tünçmen, "Eğer biz istersek ve başarıya inanırsak şartlar ne olursa olsun sizin gibi genç öğretmen arkadaşlarımızla en olumsuz koşullarda bile her şeyin üstesinden gelebiliriz. Unutmamalıyız ki gerek öğretmeniyle gerek idarecisiyle eğitim bir bütündür. Eğitim sürecinde bu anlamda idarecilerimizin öğretmenlerle sağlıklı bir iletişim kurması gerekmektedir. Öğretmenlerimizi istenilen oranda tanıyabilirsek ve yeteneklerini fark edebilirsek bu sayede onlardan en üst düzeyde istifade edebileceğiz" dedi.

Tünçmen, her geçen gün eğitimin dünyada daha ileriye gittiğini ve kendilerinin de bunun gerisinde kalamayacağımızı belirterek, buna istinaden artık her öğretmenin kendi branşın da strateji geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

Eğitim adına bu yıl Ar-Ge birimi olarak ciddi anlamda çalışmalar yapıldığını ve önümüzdeki yılda da yapılacağı vurgulayan Tünçmen, eğitimin üzerindeki olumsuz tabloyu düzeltmek bağlamında projeler geliştirmede öğretmenlere büyük görevler düştüğünü aktardı.

Toplantı, öğretmenlerin eğitimde yaklaşımları ve kendi okullarındaki uygulamaların tartışılmasıyla sona erdi.

Düzenlenen toplantıya Millî Eğitim Şube Müdürü İsmail Öner, Abdurrahman Yılmaz, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Mahmut Yıldırım,  Ar-Ge Biriminden Lütfü Başli, Mansur Demir ve branş öğretmenleri katıldı.