Tut ilçesinde bir girişimci, ekoturizmin gelişmesine katkı sunmak amacıyla bin 700 metre rakımlı dağa taştan evler yaptırıyor.

Adıyaman'ın "Yeşillikler Beldesi" olarak adlandırılan Tut ilçesi, doğal güzellikleri, soğuk suyu ve yaylaları turistlerin ilgisini çekiyor.

İlçenin doğal güzelliğini değerlendiren girişimci Atilla Sevilmiş'in yerli ve yabancı turistlere yönelik yapımına başladığı tesiste insanlar hem doğa kampına katılacak hem de dinlenme fırsatı bulacak.

İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen proje kapsamında Üç Pınar mevkisinde 20 dönümlük alana inşa edilen otantik evlerin yapımında doğal taş kullanılıyor.

Sevilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yapımına başladığı 10 evin bir mutfak ve 2 odadan oluştuğunu söyledi.

Gözetleme alanı bulunacak evlerin dışında ağaçlandırma, peyzaj ve hobi bahçelerinin olacağını ifade eden Sevilmiş, otantik binaların, son dönemde bölgeye gelen yamaç paraşütçülerine de hizmet vereceğini vurguladı.

Yaban hayvanlarının korunması için çalışma yürüttüklerini dile getiren Sevilmiş, bölgeye gelecek turistler için doğa gezileri düzenleyeceklerini kaydetti.

Ekoturizme yönelik 1994'ten beri çalışma yaptığını aktaran Sevilmiş, "Adıyaman Valiliği ve Tut Kaymakamlığın desteğiyle hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Tesisi kasım ayında hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin her bölgesinden ziyaretçi beklediklerini dile getiren Sevilmiş, şöyle konuştu:

"Evlerin balkonu dünyanın en güzel seyir alanı olacak. Burası havası, suyu, yaşam alanı ve doğal hayatı çok güzel bir yer. İnsanlar bedenen ve zihnen dinlenmek amacıyla ilçemizi tercih edecek. Bu projenin Güneydoğu'ya örnek olacağını düşünüyorum."