Adıyaman'da tütüne alternatif üretilen bademden sonra narda da hasat dönemi başladı. Nar hasadında rekoltenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesi çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Organik narların hasadının Adıyaman'ın Samsat ilçesine bağlı Göltarla Köyünde başlaması üzerine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, beraberinde Samsat Kaymakamı Kürşad Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan'la birlikte Samsat ilçesine bağlı Göltarla Köyüne giderek organik nar üreticisi Necmettin Albayrak'ın bahçesini gezerek nar hasadına katıldı.

Narın kalitesi ve satış aşamaları hakkında üretici Necmettin Albayrak'tan bilgi alan Vali Demirtaş, son yıllarda Adıyaman'da alternatif ürün olarak yetiştirilen narların ilin üretim desenine de güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi. Nar hasadında bu yıl rekoltenin beklentinin üzerinde gerçekleşmesinin Adıyaman çiftçisinin yüzünü güldürdüğünü kaydeden Vali Demirtaş, "İklim ve toprak yapısı bakımından Adıyaman, Türkiye’de en kaliteli nar üretim merkezlerinden birdir. Dünyada dekar başına 4 veya 5 ton nar elde edilirken Adıyaman'da bu yıl hasat çok bereketli geçerek dekar başına 6 ton nar elde edilmiştir. Adıyaman'da 11 bin 842 dekar alanda 4 bin 425 ton nar üretilmekte olup, Türkiye'de 11. sırada yer almaktadır. İlimizde bin 894 ton nar üretimi ile Kahta ilçemiz başta gelmekte olup, bunu 615 ton ile Samsat ilçemiz takip etmektedir ” dedi.

Nar üreticisi Necmettin Albayrak ise "Nar hasadının bir önceki yıla oranla oldukça verimli ve rekoltenin yüksek olması bizleri sevindirmiştir " ifadelerini kullandı.