Adıyaman Valisi Abdullah Erin, FETÖ ve PKK terör örgütleri ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen öğretmenlerin yerine yenilerinin görevlendirildiğini kaydetti.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 2016-2017 eğitim öğretim yılının Adıyaman’da sorunsuz başladığını vurgulayarak, FETÖ ve PKK ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle boşalan öğretmen kadrolarının yerinin doldurulduğu ifade etti.
Adıyaman’da FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 239 öğretmen görevinden ihraç edilirken, 93 kişi açığa alındı.
PKK terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 464 öğretmen açığa alınırken, 26 öğretmen görevden ihraç edildi.
Vali Abdullah Erin, norm fazlası ve ücretli öğretmenler ile boşalan kadroların yerinin doldurulduğunu ifade ederek, öğrenci velilerinin tedirgin olmamasını istedi.
Vali Erin, “Açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin yerine yenileri atandı. Norm fazla öğretmenlerimizin görevlendirilmesinin yanı sıra yaklaşık 300 ücretli öğretmen ataması yaptık. Velilerimizin içi rahat olsun. Devletimiz hiçbir şekilde vatandaşını mağdur etmeyecektir. İhraç edilenlerin dışında görevden uzaklaştırılan kişiler ile ilgili incelemelerimiz sürüyor. İnceleme sonrasında örgütle bağlantısı olmadığını tespit ettiğimiz kişileri geri göreve iade edeceğiz. Eğitim ile ilgili ilimizde herhangi bir sorun olmadan yeni eğitim öğretim yılına başlıyoruz” dedi.