Adıyaman’da Beşir Derneği tarafından açılan ‘Paylaşım Noktası’nda para geçmiyor. İhtiyaç sahipleri para vermeden puanı kadar alışveriş yapıyor.
Semerkand Vakfı’nın destekleriyle Beşir Derneği tarafından Adıyaman’a 27. açılan ‘Paylaşım Noktası’nda para yerine puan geçiyor. İhtiyaç sahiplerine gıda, giyim ve temizlik malzemelerinin verileceği paylaşım noktasında, ihtiyaç sahipleri puanları kadar alışveriş yapacaklar.
Adıyaman Vali Yardımcısı Onur Kökçü, İl Genel Meclis Başkanı İrfan Yılmaz, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, İşkur Müdürü Ramazan Tatar, Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Cevdet Şanlı, Semerkand Vakfı Adıyaman Temsilcisi Hüseyin Şen, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi paylaşım noktasının açılışına katıldı.
Kuran-ı Kerim ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından edilen dualar ile paylaşım noktasının açılışı yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Beşir Derneği Adıyaman Şube Başkanı Ramazan Karakuş, açılışa katılan davetlilere teşekkür etti.
Semerkand Vakfı Adıyaman Temsilcisi Hüseyin Şen ise, sadece ayni yardımlar değil ihtiyaç sahibi ailelerin ev kiraları, çocukların okul, servis ihtiyaçlarını da karşıladıklarını belirterek, Adıyaman halkının desteğiyle hizmet vermeye gayret edeceklerini söyledi.
Şen, “Semerkand Vakfı’na bağlı Beşir Derneği’nin paylaşım noktasının açılışına hoş geldiniz. Asıl gayesi insana hizmet olan Semerkand Vakfı, yardıma muhtaç insanlara dünyanın neresinde olursa olsun ulaşmayı hedeflemektedir. Sadece Türkiye’de değil, dünyadaki ihtiyaç sahibi insanların derdine derman olmak için Beşir Derneği kurulmuştur. Beşir Derneği’nin açtığı bu paylaşım merkezi tüm Adıyaman’a hizmet etmenin gayretinde olacaktır” diye konuştu.
Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Cevdet Şanlı, veren elin alan eli görmeden yardımları devam ettirdiklerini belirterek, Beşir Derneği’nin yurtiçinde 242 noktada teşkilatlanarak hizmet verdiğini ifade etti.
Türkiye’de 27. paylaşım noktasını açtıklarını kaydeden Cevdet Şanlı, “Bu paylaşım noktasındaki amacımız, bizim hayırsever vatandaşlarımızın bize emanet etmiş olduğu yardımları, yine yardıma muhtaç olan kardeşlerimizi tespit ediyorlar. Burada onlara aylık olarak tespit ettikleri şartların durumuna göre aylık olarak bir puanlama yapıyorlar. Puanlama çerçevesinde yardıma muhtaç olan kardeşlerimiz her ay gelip buradan o ay neye ihtiyaçları varsa giyimden yiyeceğe varana kadar, temizlik malzemesine varana kadar her ay gelip alışverişlerini yapıyorlar. Türkiye çapındaki tüm paylaşım noktalarımız birbirine bağlıdır. Buradan başka bir ile giden ihtiyaç sahiplerimiz orada da bu hizmetten faydalanıyor. Amacımız 27. olan bu sayıyı 81’e yükseltmek. Özellikle TÜMSİAD, Semerkand Vakfı’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.