Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları binası önünde toplanan Adıyaman Tabip Odası üyesi bir grup, Tekin'e yapılan şiddete tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Dr. İbrahim Arslan, doktorlara ve sağlık çalışanlarının sürekli şiddete maruz kaldığını belirterek gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görevlerini yürüttüğünü ifade eden Arslan, "Sağlık camiası, özellikle hekim arkadaşımız iş yükünün ağır olması toplumdan, bürokrasiden ve iktidardan mağduriyetleri noktasında destek alamamaktadır. Uygulamadaki değişiklikler ve belirsizlikler noktasında son derece huzursuzlar. Dolayısıyla çalışma barışı bozulmakta ve hastaların sağlığı olumsuz etkilenmektedir'' dedi.

Dr. Mehmet Tekin ise nöbetçi olduğu gece çocuk yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir hastanın durumunun kötüleşmesi üzerine yoğun bakım ünitesine gittiğini söyledi.

Gruptakilere kendisinin sağlık personeli olduğunu tanıttığını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 15-20 kişilik gruba buraya girmenin yasak olduğunu söyledim. Buraya giriş kesinlikle yasaktır. Biz anne ve babaları dahi burada içeriye almıyoruz. Ben de öyleyse sizi hiç uyarmama bile gerek olmadığını söyledim ve hemen çıkmalarını istedim. Arkadaşlar daha sonra çıktılar. Çıktıkları sırada benimle konuşmak istediler. Ben de konuşmanın gereksiz olduğunu buradan çıkıp gitmeleri gerektiğini söyledim. Daha sonra yoğun bakım ünitesine yöneldiğim sırada grubun içinden bir kişi bana hakaret ederek bir cisim fırlattı. Çisim sağ gözüme isabet etti. Arkadaşları o kişiyi alıp uzaklaştı. Ben de o kişi hakkında gereken soruşturmanın yapılması için savcılığa gerekli başvuruyu yaptım. Bu gün de idari soruşturma açılması için dilekçemi verdim."

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, önceki gün görevli Dr. Mehmet Tekin, aynı hastane çalışanı sağlık memuru Bayram K. ile "yoğun bakım ünitesine girme" meselesi yüzünden tartışmış ve Bayram K. hakkında şiddet uyguladığı gerekçesi ile şikayetçi olmuştu.