Kırıkdaş Ailesi tarafından, Adıyaman Belediyesi’nin destekleriyle yapımı tamamlanan Ulucami Mahallesi’ndeki modern taziye evi hizmete açıldı.
Adıyaman Belediyesi’nin hayırseverlerle birlikte ‘Her Mahalleye Modern Bir Taziye Evi’ yapma projesinin ilki Ulucami Mahallesi’nde hizmete girdi.
Kırıkdaş Ailesi tarafından da yeri bağışlanarak, yapımı üstlenilen Ulucami Mahallesi’ndeki Kırıkdaş Taziye Evi’nin açılışına Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Adıyaman Belediyesi Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, taziye evinin yerini bağışlayan ve yapımını üstlenen Kırıkdaş ailesi, kurum müdürleri, STK temsilcileri mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, taziye evinin yapımını gerçekleştiren Kırıkdaş Ailesine çok teşekkür ederek, “Bugün Adıyaman’da yapmayı vaad ettiğimiz modern taziye evlerinin ilkini açıyoruz. Daha önce diğer taziye evlerinde revizyon yapıp, üst katlarına ilaveler eklemiştik ama müstakil olarak örnek bir taziye evini ilk defa bugün tamamlayıp, hizmete açıyoruz. Hayır yapmak herkesin harcı değil, Cenab-ı Allah herkese de nasip etmiyor. Bunun en güzel örneği Kırıkdaş ailesidir. Çok zengin bir aile olmamasına rağmen şu an da en güzel hayrı onlar yaparak, Adıyaman’da örnek bir davranış sergilediler ve bu gördüğünüz binayı kendilerinin yapacağını söylediler. Belediye olarak bu binanın yapımında küçük katkılarımız oldu ancak binanın tamamını Kırıkdaş ailesi adına Adnan Bey üstlendi ve yaptı. Rabbim yaptıkları hayırları kabul etsin” dedi.
Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Adnan Kırıkdaş da davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Memleketimize yapılan hayırlı hizmetlerden bir tanesinin de bize nasip olmasından dolayı ailece çok mutluyuz. Bu hayrın gerçekleşmesinde belediye başkanımızın çok büyük emekleri oldu. Bize rehberlik ettiği için Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu’ya ve başkan yardımcılarımıza hepinizin huzurunda çok teşekkür ediyorum. İnşallah memleketimize hayırlı olur” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, taziye evinin yapımını üstlenen Kırıkdaş ailesi adına Adnan Kırıkdaş’a teşekkür plaketi takdim etti. Yapılan dualar ve kesilen kurdeleyle Kırıkdaş Taziye Evi hizmete açıldı.