Adıyaman’da 23 farklı branş ve 14 engelli spor branşında, 5-18 yaş arasındaki gençler için ücretsiz Yaz Spor Okulları açıldı.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde 5 -18 yaş arasındaki gençlere 23 farklı branşta ve 14 engelli spor branşında açılan Yaz Spor Okullarına kayıtların başladığını kaydetti. Bağcı, “İl merkezi ve bağlı ilçe müdürlüklerinde çocuk ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız aralıksız sürüyor. İl spor merkezlerine spor dalları itibari ile katılan çocuk ve gençlerin lisanslı olarak spor yapmaları teşvik edilerek spor kulüplerine yönlendirilmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımızın yaz tatilindeki zamanlarını nitelikli bir şekilde değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzak sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmeleri için ücretsiz düzenleyeceğimiz Yaz Spor Okullarında çocuklarımız atıcılık-avcılık, atletizm, bisiklet, badminton, basketbol, boks, cimnastik, eskrim, güreş, kürek, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, okçuluk, taekwon-do, tenis, voleybol, vücut geliştirme yüzme(ücretli) ve futbol başta olmak üzere toplam 23 branşta eğitim görecekler. Yaz Okulları’na kayıt olmak isteyen öğrencilerimiz kayıt formlarını doldurulacak ve müdürlüğümüze teslim edeceklerdir. Formlara ayrıca müdürlüğümüzün kurumsal internet sayfası adıyaman.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek. Yaz spor okulları için kayıtlar eğitim süresince devam edecek” dedi.
Kayıt ve çalışmalarla ilgili bilginin, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden, 0416 216 48 33 nolu telefondan veya web sayfası olan.adıyaman.gsb.gov.tr adresinden alınabileceği belirtildi.